Sunki liga gimnazistę išmokė vertinti tai, ko mes nepastebim

2013 m. kovo 5-ąją man buvo nustatyta ūminė limfoblastinė leukemija. Nuo tada ligoninėje praleidau 8 mėnesius. Per tą laiką mažai dienų buvau namie. Paskutinį mėnesį praleidau kaulų čiulpų transplantacijos poskyryje, nes man buvo atlikta transplantacija. Į namus mane paleido lapkričio 14 dieną.

Esu laiminga, kad nereikia gulėti ligoninėje ir esu sveika!<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Esu laiminga, kad nereikia gulėti ligoninėje ir esu sveika!<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ainė

Apr 8, 2015, 10:42 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:20 AM

Po transplantacijos buvo labai nusilpęs imunitetas, tad negalėjau eiti niekur, kur buvo daug žmonių. Net į namus kad kas užeitų buvo baisu – kad neįneštų kokio viruso. Nepaisant to, man buvo paskirtas namų mokymas. Aš buvau labai pasiilgusi mokyklos ir klasės draugų.

Per 2013-ųjų Kalėdas pradėjau truputį kosėti. Kosulys nepraėjo, o vis stiprėjo. Po Naujųjų metų nuvažiavome į Vilniaus onkohematologinį skyrių, nustatė man plaučių uždegimą. Iš pradžių gydžiausi namie, vėliau lyg ir praėjo, bet po kiek laiko vėl atkritau ir turėjau gultis į ligoninę. Tą žiemą ir pavasarį teko keletą kartų pagulėti ligoninėje dėl plaučių uždegimo.

Pavasarį išsiuntė mane į Druskininkų „Saulutės“ sanatoriją, bet ten mane užpuolė kažkoks virusas, todėl turėjome greitai vykti į Vilnių. Ten vėl nustatė plaučių uždegimą ir paguldė į ligoninę.

Pasigydžiusi grįžau namo ir tęsiau mokslus namuose. Tada retkarčiais nueidavau į parduotuvę, kuri buvo šalia mano namų, bet visuomet turėdavau eiti užsidėjusi medicininę kaukę. Ne ilgai pabuvau namuose – vėl guliausi į ligoninę gydytis plaučių uždegimo.

Kai išgydė plaučių uždegimą, gydytoja leido nuvažiuoti į „Akropolį“. Aš buvau labai laiminga, nes jau buvau pasiilgusi visų apsipirkinėjimų ir parduotuvių.

Nuo vasaros mano gyvenimas grįžo į įprastas vėžes, nes tada jau galėjau visur eiti ir viską daryti. Na, o nuo rugsėjo pradėjau lankyti gimnazijos 1-ąją klasę ir šokių būrelį.

Visą rudenį ir žiemą nesirgau, atsilaikiau prieš visus virusus!

Dabar turiu tikslą padaryti špagatą, todėl daug treniruojuosi ir stengiuosi. Esu laiminga, kad nereikia gulėti ligoninėje ir esu sveika!

Jūs galite padėti sergantiems vaikams, tokiems kaip Ainė.

Ainės rašinys skirtas „Bendraukime“ ir Vytauto Kernagio fondo projektui “Baltas paukštis“ paremti. Paaukotos lėšos bus  skirtos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų laisvalaikiui organizuoti.

Užsiėmimai ligoninėse su profesionaliais menininkais užpildo mažųjų ligoniukų laiką tarp alinamų gydymo procedūrų, palaiko svajones ir viltį išgyti.

Vytauto Kernagio fondui galite skirti 2 procentus pajamų mokesčio, taip pat paaukoti tiesiogiai, pervesdami aukas į fondo sąskaitą.

VŠĮ Vytauto Kernagio fondas

Įmonės kodas: 301675441PVM

Mokėtojo kodas: LT100004518615

Bankas: AB SwedbankA/S nr. LT637300010107392278

Adresas: B.Dvariono 15-29,

LT-08431 Vilnius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime" temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.