Paauglės metai ligoninėje: „Norėjosi, kad tai būtų tik košmaras“

2014 metais man diagnozavo leukemiją. Prieš tai jaučiausi blogai, būdavo silpna, norėdavosi miegoti, pakilusi temperatūra, mėlynės ant kojų ir rankų. Nesupratau, kas vyksta, kodėl tiek mėlynių?  Tuo metu buvau sanatorijoje, ir į tai niekas rimtai nežiūrėjo, o kraujo tyrimai buvo geri.

Įveikusi šį sunkų kelią, aš vėl esu ta pati linksma, padykusi mergaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Įveikusi šį sunkų kelią, aš vėl esu ta pati linksma, padykusi mergaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina

Apr 30, 2015, 6:13 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:02 AM

Grįžusi namo jaučiausi dar blogiau, auklytės į tai nenusispjovė. Nuvykome į ambulatoriją, jau tada kraujo tyrimai buvo blogi.

Paguldė Kaune į infekcinių ligų skyrių, vėliau siuntė į Kauno klinikas, o tada – į Vilnių. Tik čia išgirdau ligos pavadinimą.

Maniau, jog tai paprasta kraujo liga – pagulėsiu du mėnesius ir vėl galėsiu grįžti pas bendraklasius, bet tai užsitęsė metus...

Kai sužinojau, kaip ši liga kitaip vadinasi, nepanikavau, neverkiau, buvau ramiai, galima sakyti, kovingai nusiteikusi ir man puikiai sekėsi. Žinoma, buvo ir komplikacijų, bet kartu su jūsų pagalba, maldomis, tikėjimu ir savo optimizmu pavyko viską įveikti.

Vėliau nuslinko plaukai. Buvo gaila, bet tuo metu svarbiausia buvo ne plaukai o kuo greičiau pasveikti. Norėdavosi, kad tai būtų tik košmaras.

Įveikusi šį sunkų kelią aš vėl esu ta pati linksma, padykusi mergaitė. Ir to siekti padėjo šeimos nariai, draugai, paramos fondų žmonės, gydytojai. Visų jūsų, man padėjusių, dėka vėl galiu gerai, stipriai jaustis, šokti, kartu su visais eiti į mokyklą.

Ačiū Jums!

Jūs galite padėti sergantiems vaikams, tokiems kaip Evelina. 

Evelinos rašinys skirtas „Bendraukime“ ir Vytauto Kernagio fondo projektui Baltas paukštis„ paremti. Paaukotos lėšos bus  skirtos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų laisvalaikiui organizuoti. Užsiėmimai ligoninėse su profesionaliais menininkais užpildo mažųjų ligonių laiką tarp alinamų gydymo procedūrų, palaiko svajones ir viltį išgyti.

Vytauto Kernagio fondui galite skirti 2 procentus pajamų mokesčio, taip pat paaukoti tiesiogiai, pervesdami aukas į fondo sąskaitą.

VŠĮ Vytauto Kernagio fondas

Įmonės kodas: 301675441PVM

Mokėtojo kodas: LT100004518615

Bankas: AB Swedbank

A/S nr. LT637300010107392278

Adresas: B.Dvariono 15-29, LT-08431 Vilnius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.