Atsakas „Eurovizijos“ žiūrovui: „Atsigauk ir nedaryk mums gėdos“

Šią savaitę Lietuvą (kaip ir visą Europą) užvaldė „Eurovizija“. Nesu išimtis ir aš, nors tai ir nėra mano labiausiai laukiama metų laida, nors manęs nežavi nei dainos, nei pompastika, net visuomenės pamišimas dėl šio konkurso, tačiau užmečiau akį ir aš – juk reikia žinoti, kas dedasi pasaulyje. Turbūt reikės ir darbe arba arba draugų būryje apie tai pakalbėti, reikės kažkokią nuomonę pareikšti.

Apie pasirodymus daug kalbėti nenoriu – neturiu tam nei išsilavinimo, nei noro, nei labai atidžiai stebėjau visą konkursą. Man daug įdomiau buvo stebėti žiūrovų reakcijas internete.<br>AP nuotr.
Apie pasirodymus daug kalbėti nenoriu – neturiu tam nei išsilavinimo, nei noro, nei labai atidžiai stebėjau visą konkursą. Man daug įdomiau buvo stebėti žiūrovų reakcijas internete.<br>AP nuotr.
Jei turime laisvę pasirinkti ką žiūrėti, tai taip pat galime pasirinkti ir ko nežiūrėti.<br>AP nuotr.
Jei turime laisvę pasirinkti ką žiūrėti, tai taip pat galime pasirinkti ir ko nežiūrėti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arnoldas K.

May 22, 2015, 6:41 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:57 AM

Apie pasirodymus daug kalbėti nenoriu – neturiu tam nei išsilavinimo, nei noro, nei labai atidžiai stebėjau visą konkursą. Man daug įdomiau buvo stebėti žiūrovų reakcijas internete. Vieni aukštino lietuvius ir teigė, kad Vaidas ir Monika pasirodė puikiai ir nors kartą negėda būti lietuviu.

Tai, man atrodo, yra nevisavertiškumo kompleksas – patekimas į finalą prilyginamas pergalei. Po velnių, nors kartą kažką tikrai laimėkime, o nekurkime naujų kategorijų – „Kaip lietuviškas geras“ arba „Jie jau yra mūsų širdžių čempionai“.

Titulas yra tik vienas, tad ir laimėkime jį, o nesidžiaukime likę gale. Nesakau, kad bus tragedija, jei bus užimta paskutinė vieta, tai tik dainų konkursas ir man nei pergalė, nei pralaimėjimas nepakeis vakaro planų, darbo krūvio ar asmeninio gyvenimo, ir tikrai dėl to nebus gėda. O pergalės atveju nesiruošiu vaikščioti iškėlęs galvą ir muštis į krūtinę šaukdamas: „Mes čempionai“!

Tai tiesiog smagus renginys – pažiūrėkite, pabalsuokite, sulaukite rezultatų ir eikite miegoti. Jei jums neįdomu, tai nežiūrėkite, nebūtina rėkti visiems pažįstamiems: „Aš nežiūriu to šūdo iš supuvusių Vakarų.“ Nežiūrėk.

Aš nevaikštau linksmintis į klubus, bet draugų nuo to neatkalbinėju. Aš nevažiuoju uždarbiauti į užsienį, bet ir nerėkiu visiems pažįstamiems, kad „supuvusiuose Vakaruose“ uždarbiauti neketinu ir jums nederėtų, nes tai griauna kažkokias įsivaizduojamas vertybes.

Po lietuvių pasirodymo ir atverto kelio į finalą man labiausiai gėda dėl vieno dalyko. Nemaža dalis lietuvių vis dar įsivaizduoja, kad viskas sukasi tik aplink juos: „Man gėda, aš nepritariu lietuvių bučiniui, man nepatinka šitas konkursas, aš nenoriu, kad būtų švaistomi pinigai tokioms nesąmonėms, kodėl rodo „Euroviziją“, o nerodo „Eurolygos“?“ 

Žmonės, atsigaukit („acigaukit“ – būtų tinkamesnis žodis tai auditorijai, į kurią kreipiuosi) – žiūrėkite ką norite, balsuokite už ką norite, bučiuokitės su kuo norite, tik nebandykite įtikinti kitų, kad tik jūs elgiatės teisingai. Jei turime laisvę pasirinkti ką žiūrėti, tai taip pat galime pasirinkti ir ko nežiūrėti.

Pabaigai klausimas visiems tiems, kurie šaukia „Kodėl bučiavosi vyrai? Gėjiški santykiai yra nenormalu, gamta taip nesutvėrė ir nereikėtų to skatinti!“ Atsakykit,  ar dainų konkursas (arba pats dainavimas) yra labai dažnai gamtoje sutinkamas reiškinys ir ar tikrai gamta visa tai sutvėrė?

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.