Veterinarai mūsų šunelį pasmerkė baisioms kančioms

Norime paviešinti, kaip Šiauliuose esanti veterinarijos klinika „nugydė“ mūsų šunį. Tikimės, kad apie tokį elgesį su gyvūnu sužinoję žmonės bus atsargesni ir nenukentės nuo tokių „specialistų“.

Čita po operacijos išgyveno tik parą – jai išsivystė inkstų nepakankamumas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Čita po operacijos išgyveno tik parą – jai išsivystė inkstų nepakankamumas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta

Jun 18, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 1:25 PM

Pekinų veislės kalytė Čita susirgo balandžio pradžioje. Gyvename Papilėje, čia vietoje nėra specialistų, todėl mes ją nuvežėme į Šiauliuose esančią Raimondo Rimgailos veterinarijos kliniką.

Iš pradžių mūsų šunelį gydė veterinaras Haroldas Petkauskas. Jis diagnozavo skrandžio uždegimą. Po poros savaičių klinikos savininkas ėmė tvirtinti, kad yra padidėjusi viena kiaušidė, bet kraujo tyrimo neatliko, nes „vis tiek rodys kažkokį uždegimą“.

Veterinarai keitė vaistus, bet šunelio būklė negerėjo. Kaskart mokėdavome po 10, 20, 30 eurų.

Birželio pradžioje buvo surasta dar viena liga – veterinarai ėmė tvirtinti, kad Čitai – erkių sukeliama babeziozė. Tada buvo atliktas (beje, ketvirtą kartą) echoskopijos tyrimas. Pagaliau pastebėta, kad kalytės pūslėje yra „žvyro ir vienas akmenukas“.

Nepaisant to, Čita buvo gydoma nuo babeziozės.

Birželio 12-ąją mes klinikoje apsilankėme paskutinį kartą. Tada veterinaras H.Petkauskas mūsų kalytę bandė masažuoti, kišo kateterį, kad ji pagaliau galėtų nusišlapinti.

Bandėme kalbėti apie operaciją, bet abu veterinarai atsisakė ją daryti – tikino, kad kalytė yra sena, neišgyvens. Mums buvo siūloma vaistais užmigdyti Čitą, kad ji nebesikankintų.

Mes tą pačią dieną nuskubėjome į Mažeikius. Echoskopijos tyrimą padariusi veterinarė iškart pasakė, kad pūslė yra pilna akmenų, todėl būtina nedelsiant operuoti. Specialistė parodė, kad į šlapimtakį įstumtas nemenkas akmuo, todėl kalytė nebegali nusišlapinti. Ji iškart pasakė, kad tai galėjo nutikti veterinarijos gydytojui maigant šunį. Ši specialistė negalėjo daryti operacijos, todėl rekomendavo lėkti į Telšius, kur dirba Jūratė Sinkevičienė. Ji iškart padarė operaciją, pašalino akmenis. Deja, Čita po operacijos išgyveno tik parą – jai išsivystė inkstų nepakankamumas.

Veterinarijos gydytoja pasakė, kad mūsų kalytė nesirgo babezioze...

* * *

Veterinarijos gydytojas R.Rimgaila:

„Iš tikrųjų ši kalytė buvo atvežta į mūsų kliniką ne kartą. Manau, kad mes padarėme viską, ką galėjome.

Šuo sirgo ne viena, o keliomis ligomis, ir mes jas diagnozavome. Per paskutinius du apsilankymus birželio 8 ir 12 d. buvo konstatuota, kad kalytei – akmenligė.

Siūlėme operuoti ir pašalinti akmenis, bet iškart įspėjome, kad ji – vyresnio amžiaus, todėl gali ir neišgyventi. Šeimininkai turėjo priimti sprendimą, ar atlikti operaciją, ar ne. Apmaudu, kad šeima neteko augintinio, bet neįžvelgiu nei mūsų klaidų, nei kaltės.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.