Picerijoje – kraują stingdantis įvykis, po kurio nenori ten eiti

Penktadienį susitikau su „šimtą metų“ nematyta drauge ir jos beveik 3 metukų dukrele. Užsukome į Marijampolėje esančią „Čili“ piceriją užkąsti ir pasišnekučiuoti.  Viskas būtų buvę puiku, jei ne vienas nutikimas, kuris mane ir dabar dar neramina.

Labiausiai šokiravo padavėjos reakcija – ji tik gūžtelėjo pečiais ir, dar padvejojusi, baikščiai nuėjo paklausti, ar nereikia greitosios.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Labiausiai šokiravo padavėjos reakcija – ji tik gūžtelėjo pečiais ir, dar padvejojusi, baikščiai nuėjo paklausti, ar nereikia greitosios.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tai galėjo nutikti bet kam, net ir man artimam žmogui, o picerijos darbuotojos reaguoja taip abejingai, jog galima ir numirti nesulaukus pagalbos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tai galėjo nutikti bet kam, net ir man artimam žmogui, o picerijos darbuotojos reaguoja taip abejingai, jog galima ir numirti nesulaukus pagalbos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa

Jun 23, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:12 PM

Mums jau bebaigiant, prieš mus prisėdo dvi pusamžės moterys, kurių vienai, akivaizdu, buvo negera. Moteris buvo visa, negaliu sakyti, kad išbalusi, greičiau pageltusi. Jos draugė, nelaukusi kol prieis padavėja, nuėjo prie baro ir paprašiusi atnešė blogai besijaučiančiai draugei stiklinę vandens. Buvo 17 val. 40 min. (galiu tiksliai pasakyti, nes tuo metu dirstelėjau į suskambusį telefoną).

Mačiau, moteris išgėrė kažkokią tabletę ir sunerimusiai draugei bandė ramindama šypsotis. Dar pasitikslino ar neatgavo spalvos (moterys sėdėjo pakankamai arti, tad galėjau girdėti, ką kalba).

Netrukus mano dėmesį nuo moterų atitraukė mums atnešta sąskaita. Mes ją apmokėjome, draugė dar susistabdė praeinančią padavėją paprašyti dėžutės mažylės nesuvalgytai picai. O aš pakėlusi akis išvydau, jog negalavusi moteris prarado sąmonę. Ji buvo susmukusi ant šono, nereagavo į draugės kalbinimus, akys buvo atmerktos ir į nieką nereagavo, o odos spalva buvo panašesnė į lavono nei gyvo žmogaus.

Aš iškart pasakiau padavėjai, kad prie gretimo staliuko, kurį ką tik pati praėjo, moteriai blogai ir kad vertėtų iškviesti greitąją. Labiausiai šokiravo padavėjos reakcija – ji tik gūžtelėjo pečiais ir, dar padvejojusi, baikščiai nuėjo paklausti, ar nereikia greitosios.

Kadangi, moteriai iki to laiko pavyko atgaivinti draugę ir ji atsakė, kad galbūt ne, o draugė jau išgėrė vaistus ir tuoj praeis, padavėja su palengvėjimu pasiūlė joms išeiti iš kavinės į gryną orą...

Mes, nesulaukusios įvykių atomazgos, išėjome svarstydamos, negi taip sunku iškviesti greitąją žmogui, kuris buvo praradęs sąmonę? Juk lengviausia pasiūlyti išeiti į gryną orą, juk jei ne kavinėj, tai ir jokios atsakomybės. Štai kodėl aš vis dar mąstau apie šį nutikimą. Ir mintis, kad tai galėjo nutikti bet kam, net ir man artimam žmogui, o picerijos darbuotojos reaguoja taip abejingai, jog galima ir numirti nesulaukus pagalbos, tikriausiai atbaidys nuo kitų apsilankymų šioje picerijoje.

* * *

„Čili pica“ padalinio Marijampolėje vadovas Deividas Baltuškonis:

„Penktadienio popietę iš tiesų viena klientė „Čili“ picerijoje pasijuto blogai. Darbuotojai kelis kartus siūlėsi iškviesti greitąją pagalbą, tačiau moteris prašė medikų nekviesti.

Blogai pasijutusią ir už galvos susiėmusią moterį pastebėjusi darbuotoja iškart priėjo pasiteirauti, kaip moteris jaučiasi, pasisiūlė iškviesti greitąją pagalbą. Tačiau moteris kategoriškai atsisakė medikų pagalbos, sakė, kad netrukus turi pasijusti geriau, taip esą jau yra jai buvę. Moteris darbuotojai paaiškino, kad ką tik davė kraujo kaip tik tuo metu Marijampolėje vykusiame Kraujo donorystės renginyje.

Kol darbuotoja siūlėsi iškviesti pagalbą, moters draugė nuėjo prie baro paprašyti vandens. Darbuotojai pastebėjo, kad sunegalavusi moteris išgėrė vaistų. Darbuotojai, susirūpinę dėl medikų pagalbos atsisakiusios moters savijautos, po kelių minučių dar kartą pasiteiravo, ar viskas gerai, dar kartą pasisiūlė iškviesti greitąją pagalbą.

Klientė ir vėl kategoriškai atsisakė pagalbos, teigė, kad netrukus eis į lauką pakvėpuoti grynu oru. Moterys užsisakė sulčių, jas išgėrė ir išėjo. Moteris sąmonės nebuvo praradusi, o jos draugė be stiklinės vandens taip pat neprašė suteikti daugiau pagalbos.

Darbuotojai šioje situacijoje padarė, ką galėjo, kelis kartus siūlėsi iškviesti medikus, vis teiravosi, kaip moteris jaučiasi. Moteris vis tikino, kad netrukus pasijus geriau ir medikų pagalbos atsisakė. Tikimės, kad moteris iš tiesų pasijuto geriau.

„Čili picos“ darbuotojai visada pasirengę suteikti pagalbą klientams, niekada nelieka abejingi, jeigu kas nors pasijunta blogai, jeigu reikia – iškart gali iškviesti greitąją pagalbą. Ir šioje situacijoje picerijos darbuotojai viską padarė gerai, buvo dėmesingi, ieškojo, kaip padėti sunegalavusiai klientei. Kartu atsižvelgė ir į moters prašymą greitosios pagalbos nekviesti. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.