Po sunkios sūnaus ligos – motinos laiškas medikams

Dažnai žmonės įpratę matyti tik blogį, tačiau atsidūrę nelaimėje pajunta ir geras, nuoširdžias, pagalbą teikiančias rankas. Nelaimių daug, bet, ko gero, pačios baisiausios yra mirtys ar sunkios ligos.

Kai liga pradėjo stipriai progresuoti, priėmimo skyriaus medikai vežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas.<br>T.Bauro nuotr.
Kai liga pradėjo stipriai progresuoti, priėmimo skyriaus medikai vežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas.<br>T.Bauro nuotr.
Visas medikų kolektyvas tapo ne tik užjaučiantis, bet ir padedantis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Visas medikų kolektyvas tapo ne tik užjaučiantis, bet ir padedantis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Zita Sabulienė

Aug 7, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:43 PM

Likimas taip lėmė, kad be to, jog mane pačią užklupo akių glaukoma, susirgo ir jauniausias sūnus. Jį pradėjo pulti ir kitos ligos, kol galiausiai jis atsidūrė Ukmergės ligoninės nuoširdaus ir niekada nepailstančio chirurgo Remigijaus Juzulėno rankose.

Operacija ir sunkus, bet dėmesingas gydymo laikotarpis suteikė viltį gyventi. Liga klastinga, pasikartojanti – pankreatitas.

Dažnai tenka pabuvoti ir Vidaus ligų skyriaus palatoje, kur mums padeda nuostabi medikė Kostė Dumbrienė. Visas medikų kolektyvas ne tik užjaučiantis ir padedantis, jie – kaip angelai, traukiantys iš mirties nagų tiek mano sūnų, tiek ir kitus ligonius.

Kai liga pradėjo stipriai progresuoti, net neskaičiavę savo jau pasibaigusių darbo valandų priėmimo skyriaus medikai vežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas. Vėliau sūnus buvo paguldytas į Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro skyrių. 

Man, kaip motinai, pirmosios minutės šiek tiek kėlė nerimą – nauja ligoninė, nežinomi gydytojai, tačiau vos tik išvydau nuoširdų gydytojo Tomo Jucaičio žvilgsnį ir pajutau jo žmogišką paprastumą, nerimas atslūgo.

Ir ne be reikalo, nes dėl jo sumanumo ir nuoširdaus bendravimo visi pakyla iš ligos patalo. Tą patį galiu pasakyti ir apie jo asistentės bei visų kitų medikų elgesį.

Jau besibaigiant gydymo kursui, tą patį pajutome ir  pažvelgę į atostogaujančią gydytoją pakeitusios gydytojos Valdos Žydelienės, skyriaus vedėjos Saulės Braškienės ir nuoširdžiai besišypsančio personalo akis.

Sveikata – brangiausias žmogaus turtas, o tą turtą visomis pastangomis gelbėja baltais chalatais apgaubtos, bet kokiu metų laiku žydinčios ir niekada nevystančios nuoširdžių ir savo darbui pasiaukojusių medikų širdys ir protai.

Tad būkite sveiki, laimingi, dovanodami žmonėms tolimesnį gyvenimo kelią. Juk to nori ir laukia ne tik visi jūsų ligoniai, bet ir jų artimieji.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.