Seksuali apranga suole – toms, kurios neturi ką daugiau rodyti?

– Kiek jums, panele, yra metų?

Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>V.Balkūno nuotr.
Anot autorės, grožio ir seksualumo varžyboms – ne vieta mokykloje. Uniformos padeda tai išspręsti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rūta Striškaitė

2015-08-24 12:13, atnaujinta 2017-10-19 04:47

– Trylika.

– Kiek? Atrodote kaip dvidešimtmetė!

Moderniame pasaulyje – tai nieko labai nestebinantis dialogas. Atrodo, 20-metės ir perpus už jas jaunesnės panelės apsikeitė vietomis. Pykstate, kad jau seniai peržengėte pilnametystės ribą, tačiau kartais Jūsų vis dar prašo asmens tapatybės kortelės? Dėkokite labai anksti suaugusioms mergaitėms ir drabužiams, kuriuos pastarosios dėvi.

Mini sijonukai vos dengia vaikiškas kojytes, palaidinės demonstruoja per dideles liemenėles, o dar priderintas ryškiai mėlynas makiažas tiesiog varo iš proto visokius iš už kampo sėlinančius ne tos pakraipos vyrus. O ar gali ant jų pykti, kai šiuolaikinės merginos kasdien rengiasi lyg keliautų į klubą? Labai viešnamį primenantį klubą.

Rodos, laisvu laiku joms nepaaiškinsi, ką rengtis, tačiau tokiose viešose įstaigose kaip mokykla tiesiog privalo būti uniformos, kurios padės sulyginti tiek knygas skaitančią, tiek naktimis parke geriančią merginas. Kam? Ogi tam, kad 10-metė gebėtų suvokti, kad mokyklos tualete bučiuotis nėra normalu.

Kada dingsta originalumas?

Supermamų forumuose šėlstančios mamytės šūkauja, kad vienoda apranga neleis vaikui išsiskirti iš minios, trukdys atsiskleisti jo originalumui. Lyg jos vaikas – augantis da Vinčis, ir tokia pati uniforma kaip ir mėsininkės dukros Birutės visiškai sugadins turimą vaiko talentą.

Pirmiausia, net kvaila akcentuoti, kad toji ypatingoji mergaitė galės dėvėti norimas pėdkelnes, segėti norimas sages, galiausiai – kaklą puoštis norimais mamos auksiniais karoliais. Vietos fantazijai lieka užtektinai, tik tegul talentingoji panori pasireikšti.

Originalumas nėra pavagiamas, nors, kartais pagalvojus, merginos jo turi kiek per daug, tad visai gerai, kad mokyklinė uniforma geba paslėpti bent jau jo dalelę... Aš ir tu – vieno kraujo. Bet ne vienos socialinės padėties!

Augančios da Vinči mamytė vėl pyksta, kodėl Birutės dukra turi teisę rengtis taip pat, kai jos socialinė padėtis (pardon – luomas, kasta...) kur kas žemesnė. Gal talentingoji jaučiasi nuskriausta, kad negali pasirodyti, kokia ji nuostabi ir kokia vertesnė dėmesio nei Birutės dukra? 

„Socialinė pedagogė tvirtina, kad įvedus uniformas padidėjo tolerancijos lygis mokykloje. Vaikai paprasčiausiai nebesišaipo iš bendraklasių materialinės padėties“, – pasakoja mokyklos uniformų siuvimu daugiau nei dešimtmetį užsiimanti Loreta Zaveckienė.

O gal problema, kad turtingų vaikų tėveliai bijo, kad jų vaikučiai be gražių drabužėlių negebės daugiau nieko parodyti? Cha, uniformos net paskatino į viską žvelgti lyg į rungtynes!

Ar XXI amžiuje reikalingas padorumas?

Beje, uniforma vaikams ugdo ir moralinę normą – padorumą.  Šiais laikais, kai ir į gatvę visiškai nuogam išeiti nėra didelė problema, tai labai svarbu.

„Mokiniai suprato, kad uniforma juos įpareigoja. Mokykloje pradėję elgtis kukliau, jie tai perkelia ir į privatų gyvenimą“, – teigia L. Zaveckienė.

Bene kiekvienas galėtume užsiauginti ir išsiauklėti tokį vaiką, kokio norime. Tačiau kai aplinkiniai daro neigiamą įtaką, tai padaryti būna labai sunku. Klausimas, gal šiuo atveju bendrai visiems tinkančios kuklumo ribos ir galėtų būti tas geriausias variantas?

Trumpas sijonas – geras afrodiziakas! Deja, dažniausiai aistrą užuodžia prastos reputacijos asmenys. Įvedus privalomąsias uniformas padidėja galimybė apsaugoti savo mergaičiukes nuo pavojų, kuriuos gali provokuoti net ir netinkama apranga.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.