Katalikų bažnyčia nesikiša į politiką? Tuomet paaiškinkite šitai

Protestuodami dėl švietimo nuostatų, dalis lenkiškų mokyklų moksleivių trečiadienį nėjo į mokyklas, o rinkosi į mišias Vilniuje prie Aušros Vartų. Šis įvykis nepraslydo pro akis lrytas.lt skaitytojui Audriui.  

V. Tomaševskis susirado didelį rėmėją.<br>R. Danisevičius nuotr.
V. Tomaševskis susirado didelį rėmėją.<br>R. Danisevičius nuotr.
Pasišlykštėjau, kad Vilniaus arkivyskupija „Užsidėjo pliusiuką“ – esą, va, kiek jaunimo į mišias pritraukėme...<br>R. Danisevičius nuotr.
Pasišlykštėjau, kad Vilniaus arkivyskupija „Užsidėjo pliusiuką“ – esą, va, kiek jaunimo į mišias pritraukėme...<br>R. Danisevičius nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audrius

Sep 3, 2015, 4:20 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:46 PM

„Nekalbant apie tai, kad V.Tomaševskis (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomaševskis-Red.) eilinį kartą nusispjovė ant Lietuvos, jis dar ir surado didelį rėmėją.

Tai – katalikų bažnyčia. Pasišlykštėjau, kad Vilniaus arkivyskupija, kuri turėtų padėti visuomenei auklėti ir ugdyti jaunąją kartą, raginti ją  mokytis, štai šitaip „užsidėjo pliusiuką“: esą, va, kiek jaunimo į mišias pritraukėme... Ir tai pamokų sąskaita...

Gal gerbiamas Vilniaus Arkivyskupas įvertins Aušros Vartų parapijos dvasininkų klaidas. Ir nepabijos atsiprašyti Lietuvos visuomenės, kad laiku neužkirto kelio tokiam „liapsusui“.

Bažnyčia juk deklaruoja, kad į politiką nesikiša? Na, bet taip neatrodo“, – piktinosi Audrius.

 Vilniaus arkivyskupijos kurija teigė, jog LLRA motyvų nežinojo.

„Daug kur vyrauja praktika naujus mokslo metus pasitikti švenčiant Mišias. Rugsėjo antrosios staigus masinis jaunimo suvežimas pamaldoms, kurios nebuvo suderintos su vietos klebonu, atskleidė šio renginio organizatorių motyvus. Tikimės, kad ateityje nuoširdi malda ir dialogas sustiprins vienybę mūsų visuomenėje“, – taip į skaitytojo priekaištus atsakė kurija.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.