Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rėžė be pagražinimų: „Jei aš jos nepatenkinu – ji paleistuvė“

„Turėjau jaunesnį draugą ir palikau jį dėl sekso. Mylėdavomės po valandą ir jis vis kartojo, kad jo buvusiai draugei tai labai patiko. Tik va, kad ji į užsienį išvažiavo,“ – tokia patirtimi pasidalijo „Bendraukime“ skaitytoja po to, kai skiltyje buvo publikuotas merginos rašinys apie santykius su vaikinu, kuris jos negalėjo patenkinti lovoje.

Tikrai nesu lenta, bet per daug yra per daug...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Tikrai nesu lenta, bet per daug yra per daug...<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pilni barai, naktibariai ir kitos pakampės pusnuogių, ištroškusių, nekaltų mergelių – tik turėk sveikatos!<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pilni barai, naktibariai ir kitos pakampės pusnuogių, ištroškusių, nekaltų mergelių – tik turėk sveikatos!<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Joana Gimberytė

2015-10-05 22:23, atnaujinta 2017-10-11 19:41

Po šio laiško daug skaitytojų atvirai pasidalino savo istorijomis. Taip pat pasipylė ir svarstymai. Ar moteris turi teisę būti nepatenkinta seksualiniu gyvenimu? Ar dėl to, kad ieško lytinio pasitenkinimo, ji tampa pasileidusi ir nenusipelno meilės? O gal priešingai – santykiai be sekso ir moteriai yra našta, ir tai normalu? 

Kai kurie komentarų autoriai pripažino, kad situacija jiems pažįstama ir netgi paprašė pagalbos.

Smerkia tie, kurie nesusidūrė

Dauguma moterų teigė ne tik suprantančios autorę, bet ir pačios išgyvenusios panašių problemų.

„Turėjau jaunesnį draugą ir palikau jį dėl sekso. Mylėdavomės po valandą ir jis vis kartojo, kad jo buvusiai draugei tai labai patiko. Tik va, kad ji į užsienį išvažiavo...

 Problema buvo ta, kad visko pasidarė per daug: atsikeldavau pavargusi, skaudančia nugara, o dar jeigu pora kartų per naktį... Pasakiau, kad galim susitikti tik valandėlei, ir kad su juo neišsimiegu. Sekso net neminėjau :). 

Jis labai labai įsižeidė ir meilė baigėsi :). Per pusę metų baigė gal tris kartus. Tikrai nesu lenta, bet per daug yra per daug“, –  rašė moteris komentaruose.

Kita prisiminė, kaip su vyru drauge pragyvenusi vienerius metus,  ji vis dar jautėsi neseksuali.

„Atrodė, kad nemoku jo tinkamai sujaudinti. Lankėmės pas gydytojus, šnekėjomės... Niekas nepadėjo, tad susirinkau daiktus ir išėjau“, – prisipažino ji.

„Seniai būčiau tokį impotentą palikusi, – pritarė nepasirašiusi komentatorė, – kaip su juo vaikus „daryti“? Turėjau trumpalaikius santykius su vaikinu. Būtų viskas gerai, jeigu ne jo pimpis - erekcijos būsenoje jis buvo „Tampax“ dydžio! O šiaip nuostabus žmogus... Bet dvi savaites teištvėriau.“

Vienas komentatorius ironizavo, jog visus neseksualius vyrus ir frigidiškas moteris reikėtų bausti už žmogaus teisių pažeidimus. Anot jo, tokie mylimieji laikosi įsitvėrę savo partnerių kaip šunys šieno – nei patys ėda, nei kitam duoda. Ir nesusirūpina, jog tuo luošina žmogų.

„Vaikinas neprisivertė labiau pasistengti tiek dėl savo, tiek dėl merginos seksualinės gerovės, todėl sulaukė visai logiškos santykių baigties. Tikėtina, kad jo gyvenime yra įvykę kažkas tokio, ko jis net sau negali pripažinti. Na, bet kitas žmogus neprivalo dėl to kankintis visą gyvenimą... Ir gerai, kad autorės ''sprogimas'' įvyko anksčiau nei santuoka, nes tada išsiskyrimas būtų dar sudėtingesnis, su daugiau dvejonių“, – pritarė dar viena skaitytoja (-as). 

Tokios jau tos lietuvaitės? 

Tačiau dauguma vyrų laikėsi vienos nuomonės – smerkė laiško autorę už tai, kaip ji pasielgė su savo vaikinu. Dar daugiau – daugelis padarė išvadą, jog dėl vyrų problemų lovoje kaltos merginos, nes jos pernelyg pasileidusios.

„Taip, nieko čia nepadarysi. Šiandien joms jau niekas nebesvarbu, svarbu tik, kad „galas“ būtų darbingas! Pilni barai, naktibariai ir kitos pakampės pusnuogių, ištroškusių, nekaltų mergelių – tik turėk sveikatos! Štai kokie laikai atėjo: užpakalis pradėjo valdyti jau ir taip skystas galvas“,  - piktinosi komentatorius slapyvardžiu Katės.

„Tos, kurios nėra kalės, pirma bent išsiskirtų ir „nepramestų“ berno lygioj vietoj. Bet tokios jau tos lietuvaitės – pošlos iš prigimties“, – antrino žmogus, pasivadinęs „Visos jos tokios“.

„Tai pasakoji, kaip mylėjai, o, pasirodo, esi eiline k****. Nu sveikinu, kad pasigyrei. Jeigu tarpukojis niežtėjo, reikėjo iš karto viska raukti“, – pyko komentatorius Lauris. 

„Negarbingai pasielgei... Kodėl negalima buvo iš pradžių išsiskirti gražiuoju ir tik po to gultis ir skėsti kojas kitam?“, – kur kas švelniau autorę gėdino moteris ir priminė, jog lazda turi du galus.

Skaitytoja Lina tokius peikimus apibūdino paprastai: „Kas su tuo nesusidūrė, tas iš karto ir apšaukė laiško autorę kale.“

Kaltino lyčių nelygybe

Nors smerkė daugiausia vyrai, o pateisino – moterys, keli skaitytojai diskusijoje įžvelgė lyčių nelygybę. Komentatorius, pasivadinęs slapyvardžiu Krabbass, rėžė:

Užkniso jau ta seksualinė nelygybė. Jeigu moteris lengvai pasiekia orgazmą ar kelis, ji – šaunuolė, vadinasi, karšta. Jeigu nepasiekia – vadinasi, vyras kaltas. Jos dėl nieko nesiparina, o mes parinamės dėl visko. Gal nepakankama preliudija? Gal per trumpai puškuoju? Gal mano įnagis per mažas? O gal b*** čia jūsų dziundzės sulūžusios? Nepagalvojot?“

„Pala, žmogau, – į panašų anksčiau nuskambėjusį komentarą atsakė moteris, – O jei tokioj situacijoj vyras? Jis būtų iškeltas ant pjedestalo ir visi šauktų, kad eržilas. Niekas nesiūlytų pirma išsiskirti, o po to ieškoti kitos.“

15 metų kartu, o žmona nenori

Komentatoriai taip pat negailėjo patarimų, kaip spręsti laiško autorės aprašytą situaciją. Dauguma jų netikėjo, jog padėtis nepataisoma, juoba, minėta, kad tai – psichologinė, o ne fiziologinė problema. Be to, suabejojo moters pastangomis ką nors pakeisti.

„Ką tu padarei, kad jis baigtų greičiau? Ar bandei jį suvilioti gražiais apatiniais? Oraliniu seksu? Gal pati esi apsileidusi?“, – klausė komentatorė.

„Psichologinius barjerus įmanoma pašalinti, jei dirbi sistemingai. O jeigu žmogus iš prigimties aseksualus, galima susitarti, jog turėtum meilužį: taip, kaip žmonės turi kirpėją ar panašiai. Su sielos draugu ir toliau gyventumėte platoniškai“, – siūlė „Nzn“ pasivadinęs skaitytojas.

Kiti ragino išsitirti hormonus, išbandyti įvairias terapijas, tikino, kad gali padėti netgi sportas. 

O vienas vyras atskleidė, turintis panašią problemą. Pasak jo, žmona nenori sekso, nors drauge jiedu jau 15 metų. Vyras prašė komentatorių pagalbos – patarti, kaip elgtis, jog pažadintų aistrą, tačiau žmonos akyse neatrodytų kaip kiaulė. Į jo klausimą atsakyta nebuvo.

Tad kaip šio vyro vietoje elgtumėtės jūs? Kviečiame „Bendraukime“ skaitytojus pasidalinti istorijomis ir patarimais.

Siųskite savo nuomonę bendraukime@lrytas.lt, įkelkite per langą „Atsiųsk“ savo kompiuteryje arba naudodamiesi lrytas.lt mobiliąja versija. Tegul Jūsų istoriją išgirsta visi.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.