Veganas: Mėsa sukelia vėžį. Gal tai padės jums susimąstyti?

Lapkričio 1-oji yra ne tik visų šventųjų diena, bet ir pasaulinė veganų diena. Mes nevalgome mėsos ar bet kokių kitų gyvūninės kilmės produktų dėl išgyvenimo ar dėl sveikatos. Priešingai, neseniai net pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį, o raudona mėsa buvo įvardinta kaip galimai sukeliantį vėžį.

Priešingai, neseniai net pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Priešingai, neseniai net pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad perdirbta mėsa sukelia vėžį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Ar etiška prievartauti gyvūnus (karves, ožkas) ir pačią pirmą dieną atskirtį naujagimį nuo motinos vien tam, kad galėtume išmelžti visą pieną ir parduoti jį žmonėms?<br>M.Kulbio asociatyvioji nuotr.
Ar etiška prievartauti gyvūnus (karves, ožkas) ir pačią pirmą dieną atskirtį naujagimį nuo motinos vien tam, kad galėtume išmelžti visą pieną ir parduoti jį žmonėms?<br>M.Kulbio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaidas

Nov 2, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:08 AM

Ta proga noriu tik užduoti keletą retorinių klausimų: ar tikrai verta kasmet nužudyti 160 milijardų gyvūnų (90 milijardų vandens gyvūnų ir 70 milijardų sausumos)? Tai yra, daugiau nei 1600 gyvūnų kiekvieną sekundę? Ar buvo verta išnaikinti 91% Amazonės atogrąžų miškų Brazilijoje tam, kad atsirastų Žemės ploto užsėti sojai, kviečiams, kukurūzams, miežiams, kuriuos galiausiai sušeriame gyvūnams, po to juos paskerdžiame ir suvalgome mes, žmonės?

Ar racionalu remti fermų gyvulininkystę, kuri atsakinga už 18 procentų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo į aplinką? Tai - daugiau nei visos transporto priemonės kartu sudėjus (13 procentų)?

Ar etiška prievartauti gyvūnus (karves, ožkas) ir pačią pirmą dieną atskirtį naujagimį nuo motinos vien tam, kad galėtume išmelžti visą pieną ir parduoti jį žmonėms? Pienas mums visiškai nereikalingas ir žalingas sveikatai. Ar etiška visą gyvenimą laikyti gyvūnus fermų narvuose, į kuriuos niekad neužklysta šviežias oras ar saulės spindulėlis, ir kuriuose nėra pakankamai vietos apsisukti aplinkui?

Ar etiška valgyti gyvūnų kūno dalis, jei tą patį skonį galime išgauti iš augalinės kilmės maisto? Tą vaizdo įraše patvirtina nieko neįtariantys eiliniai praeiviai Vilniaus gatvėse paragavę veganiškų „mėsainių“.

Daugiau informacijos kodėl pasirinkimas tapti veganu (atsisakyti visų gyvūninės kilmės produktų) yra naudingas gyvūnams, žmonėms ir visai planetai galit sužinoti pasižiūrėję gyvūnų teisių aktyvisto Gary Yourofsky'o paskaitą. Ją galima rasti „Youtube“, pavadinimu „Geriausia kalba, kurią kada nors išgirsi“. Dar informacijos gausite pažiūrėję dokumentinius filmus „Cowspiracy“ ir „Forks over knives“.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.