Siuvėjos dukra: „Jei įteisins naujovę, darbe pakratysime kojas“

Noriu kalbėti savo mamos vardu. Tam mane pastūmėjo per žinias išgirsta informacija, kad žada įteisinti 12 valandų darbo dieną. Manoma, kad tai palengvins dirbančių žmonių gyvenimą ir leis daugiau uždirbti, bet tai tik atriš darbdaviams rankas dar labiau įtvirtinti vergovę.

Mama dirba siuvėja vienoje įmonėje. Darbas pragariškas.<br>M.Vidzbelio asociatyvioji nuotr.
Mama dirba siuvėja vienoje įmonėje. Darbas pragariškas.<br>M.Vidzbelio asociatyvioji nuotr.
Jei nors kartą pavažinėtų po Vilnių šeštadieniais, pamatytų kiek daug savaitgalį dirba statybininkų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Jei nors kartą pavažinėtų po Vilnių šeštadieniais, pamatytų kiek daug savaitgalį dirba statybininkų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raminta S.

Dec 23, 2015, 5:10 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 9:08 PM

Mama dirba siuvėja vienoje įmonėje. Darbas pragariškas. Vasarą patalpose karšta, moterys sėdi apsipylusios prakaitu, pernai mama per didžiuosius karščius nualpo.

Nors sutartyje aiškiai pasakyta, kad dirbti reikia 8 darbo valandas, mama jau seniai aria ir po 10, ir po 12 valandų, jeigu užsakymų daug. Atlyginimas? Vos išeina minimumas, ir tai – ariant po 10 valandų. Naujas įstatymas turi atseit įtvirtinti didesnį apmokėjimą už viršvalandžius, bet to tikrai nebus. Nes ir dabar daugiau už viršvalandžius niekas nemoka, net tokios kalbos nėra.

Už sukirpimą, „apmėtymą“ ir kitus smulkius darbus yra nustatyti sutartiniai tarifai. Jie labai maži, o viršininkas vis verkia, kad nėra galimybių mokėti daugiau. Nors galimybių nėra, nesenai nusipirko naują automobilį tiesiai iš salono ir per 10 metų pasistatė nemažą namą vaizdingoje vietoje.

Jo vaikai mokosi užsienyje, o pats negalintis daugiau mokėti įmonės savininkas bent du kartus per metus ilsisi svečių šalių kurortuose (ir tikrai ne Turkijoje).

Dabar, jei mamai reikia dirbti šeštadieniais, ji gali nors kažkaip apsiginti – gali pasakyt, kad jai tas nepriklauso. Juk numatyta dirbti penkias darbo dienas. Manau, vos tik įteisinus šešių darbo dienų savaitę, ji neturės jokio pasirinkimo. Dirbs ir kiekvieną šeštadienį, nes bus priversta. Darbdavys tą „galima dirbti šeštadieniais“ greit pavers į „privaloma dirbti šeštadieniais“, ir nepasiginčysi.

Dėl papildomų darbo valandų atsiėmimo atostogų dienomis, tai čia visai absurdas. Nors yra nustatyta atostogų trukmė, paklauskit, kas ir kada tokiose įmonėse yra atostogavęs visą leidžiamą laiką. Tokių atsiras labai mažai. Mamai atostogų reikia ne prašyti (nors taip priklauso), o tiesiog maldauti lyg elgetai. Kiekvieną kartą viršininkas kelia isterijas, vos išgirdęs apie tai.

Nežinau, ar mūsų valdžia tikrai tokia akla. Jei nors kartą pavažinėtų po Vilnių šeštadieniais, pamatytų kiek daug savaitgalį dirba statybininkų, nors esu mačiusi sutartis – ten įforminta ta pati 40 darbo valandų per savaitę sutartis. Tai ką, tie statybininkai tada nedirba pirmadieniais? Ar antradieniais? O gal jie ilgiau atostogauja?

Žinau, kad mano draugės sutuoktinis dirba statybose nuo 7 ryto iki 5 vakaro, o dažnai ir iki 7 vakaro. Dirba ir beveik kiekvieną šeštadienį. Dabar jis gali sutikti dirbti šeštadieniais, gali nesutikti. Dabar gali išeiti iš darbo tada, kai atidirba 8 valandas, nes tiek numatyta. O jei įstatymas įsigalios, tokio pasirinkimo neturės ir dirbs kiekvieną dieną po 12 valandų. Kas tada beliks dar vienai šeimai? Manau, tik emigruoti, nes mokėti daugiau niekas tikrai nesiruošia.

Per televiziją rodė vienos statybų įmonės vadovą, tai tas labai džiaugėsi statybininkais iš Graikijos. Atseit, „dirba kokybiškai ir neskaičiuoja valandų“. Vadinasi, jam jau dabar labai gerai, kad pasirašę sutartį, kuri numato 40 valandų, žmonės aria ilgiau ir nesiruošia namo darbo laikui pasibaigus. Gal jeigu būtų jo valia, įteisintų ne 12, o 24 valandų darbo dieną.

Tie, kurie dirba gamyklose po 8 valandas, dabar bus priversti arti 12 valandų už tą pačią algą. Ir viskas bus teisėta.

Jei darbdaviai gaus progą padidinti vergovę, jie tuo tikrai pasinaudos. Dabar verkia, kad darbuotojų rasti vis sunkiau. Aišku, sunkiau. Visi, kas galėjo, seniai išsilakstė į kitas šalis, kur ir požiūris kitoks, ir pinigai kitokie. Tai kas darbdaviams beliko? Stengtis, kad paskutiniai dirbantys čia būtų išnaudojami iki maksimumo. Jei vietoje penkių darbuotojų liko trys, tai įteisinus ilgesnį darbo laiką tie trys bus priversti dirbti už penkis tol, kol pakratys kojas.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.