Greito apsipirkimo kasų reikia. O nėščiosioms liepčiau palaukti

Perskaičiau purkštaujančiojo žmogaus laišką apie tai, kad kasomis, skirtomis mamytėms ir ne daugiau kaip 5 prekes perkantiems, naudojasi tie, kuriems nepriklauso. Dėl kasos, kuri skirta greitam apsipirkimui – tikrai nesiginčysiu. Ji būtina ir labai praktiška. Bet dėl mamytėms suteiktoms privilegijoms turėti savo kasą tikrai prieštarauju ir pasistengsiu viską paaiškinti.

Yra daug žmonių grupių, kurios labiau vertos greito apsipirkimo privilegijos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Yra daug žmonių grupių, kurios labiau vertos greito apsipirkimo privilegijos.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Jeigu jūsų vaikai tokie silpni, tai nematau reikalo su jais eiti apsipirkti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jeigu jūsų vaikai tokie silpni, tai nematau reikalo su jais eiti apsipirkti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raudonburnis

Jan 7, 2016, 11:37 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:41 PM

Kodėl besilaukiančios mamytės ir tėveliai su mažyliais turi turėti kažkokią privilegiją? Jei, tarkime, nėščioji jaučiasi blogai, tai kokio velnio ji eina į parduotuvę?

Na, o kodėl tėveliams su mažyliais taip pat nereikia šios privilegijos? Todėl, kad visi esame lygūs. Be to, vaikai turi daugiau energijos ir jėgų pastovėti eilėje. Jeigu jūsų vaikai tokie silpni, tai nematau reikalo su jais eiti apsipirkti.

Yra daug žmonių grupių, kurios labiau vertos greito apsipirkimo privilegijos, nei nėščios mamytės ar tėveliai su mažyliais. Pasistengsiu jas išvardyti nuosekliai.

1. Pensininkai. Daugelis jūsų jau imate raudonuoti iš pykčio ir rėkti, kad pensininkai laiko turi į valias ir jiems ši privilegija nepriklauso. Ramiai. Aš paaiškinsiu.

Visų pirma, pensininkai jau nebe jauni. Jie turi visokių problemų – tokių, kaip šlapimo nelaikymas, sąnarių skausmai, kaulų retėjimas, stuburo iškrypimai. Jiems tikrai sunku stovėti eilėse, o apsipirkti reikia.

2. Neįgalieji. Nors šios kategorijos žmonės dažniausiai būna užsiauginę storą odą ir gali ištverti netgi labai sunkius išbandymus, vis tik turėtume stengtis padėti jiems, kiek įmanoma. Kodėl jie neturi privilegijos greitai apsipirkti? Negi tėvui su vaiku yra sunkiau stovėti eilėje, nei vienakojui?

3. Žmonės be vaikų. Pabandykite įsijausti į situaciją. Prie kasos stovi jauna porelė ir nerimastingai žvilgčioja į laikrodį. O eilė nejuda, nors tu ką. Jie, būdami supratingi, paliko savo mažylius namuose ir išlėkė apsipirkti. Tokie žmonės tikrai vertesni greito apsipirkimo, nes į prekybos centrą atėjo be vaikų.

Taip pat nesugadino daugeliui žmonių nuotaikos, nes jų vaikai viešai nerėkavo ir nežviegė. Kitaip sakant, palikę vaikus namuose, jie nesudrumstė ramybės daugeliui pirkėjų.

4. Žmonės, vilkintys darbine apranga. Nesvarbu, ar tai policininkas, ar medikas, ar statybininkas. Jei jis stovi eilėje ir vilki darbinę aprangą – turi teisę apsipirkti greičiau. Gali būti, kad jis skuba į darbą, o jei pavėluos – bus atleistas.

Turime gerbti kiekvieną dirbantį ir padėti jam išsaugoti darbo vietą. Gal žmogus per pietų pertrauką užlėkė nusipirkti ko nors užkasti ir per dideles eiles pavėluos į darbą. O valgyti visi juk norime?

5. Perkantiems kelias prekes. Šis punktas jau pradedamas įgyvendinti. Tokios kasos jau veikia. Telieka sulaukti tos dienos, kai žmonės išmoks gerbti vienas kitą ir nelįs ten, kur jiems nevalia kišti nosies.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.