Vaiką į mokyklėlę užrašiusi moteris tokio posūkio nesitikėjo

Skaityti sutartis – būtina! Ir tai daryti reikia labai atidžiai. Nes jeigu to nepadarysi, vėliau gali tekti mokėti įmokas už orą.

Nusprendžiau savo dukrytę vesti į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) mokyklėlę „Nykštukų mokyklėlė“.<br>V.Balkūno nuotr.
Nusprendžiau savo dukrytę vesti į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) mokyklėlę „Nykštukų mokyklėlė“.<br>V.Balkūno nuotr.
Sutartis bus nutraukta tik tada, kai aš apmokėsiu už buvusią pamoką, į kurią dukra nėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Sutartis bus nutraukta tik tada, kai aš apmokėsiu už buvusią pamoką, į kurią dukra nėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gerda

Jan 11, 2016, 7:29 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:59 AM

Taip atsitiko ir man, kai nusprendžiau savo dukrytę vesti į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) mokyklėlę „Nykštukų mokyklėlė“. Sutarties pasirašymo dieną buvau viena su mažyle, todėl viena akimi žiūrėdama, kad ji kur nors laukiamajame nenusibalnotų nosies, kuo skubiau užpildžiau visus formalumus ir pasirašiau du sutarties egzempliorius.

Visą mėnesį atvaikščiojome į pamokas, kurios, prisipažinsiu, didelio džiaugsmo nekėlė. Na taip, dailės pamokos buvo smagios, tačiau muzika... Iškart kilo įtarimas, kad mokytoja dirba be entuziaszmo, kai pamačiau, kad ji nerodo jokio susidomėjimo naujai į grupę atėjusiam vaikui. O kai vienas berniukas ne savu balsu ėmė klykti ir pykti nežinia dėl ko, ji net nesiteikė prie jo prieiti, pasiūlyti ateiti į ratelį ar kažkuo sudominti.

Mamos puikiai žino, kad priėjęs svetimas žmogus (šiuo atveju – mokytoja) tikrai nukreiptų vaiko dėmesį nuo tuščio pykimo. Bet aš ne apie tai. 

Aš apie tai, kad po švenčių nusprendžiau panelės nebevesti į mokyklėlę. Buvo pasakyta, kad pirmoji pamoka po Naujųjų metų bus sausio 2-ąją dieną, tačiau nenuėjome. Net nekilo mintis pranešti kam nors apie tai. Logiška – jei nusprendei neiti, tai tik tavo reikalas – juk mokyklėlėje neskaičiuojamos nei maisto porcijos, nei sėdimos vietos.

Artimiausiomis dienomis vyks antroji šį mėnesį pamoka. Kažkodėl jau kelias dienas kirba mintis paskambinti į LVJC ir paklausti, ar tikrai nereikia formaliai nutraukti sutarties. Paskambinau, pranešiau, kad nelankysime, o man buvo pasakyta, kad: „Jei norite išsaugoti vietą mokyklėlėje, tai turite mokėti už nelankomas pamokas, o jei nenorite mokėti, nutraukite sutartį.“

Žinoma, kad visiškai nenoriu mokėti už nieką, todėl išsiunčiau prašymą nutraukti sutartį. Oficialiame atsakyme man buvo parašyta, kad sutartis bus nutraukta tik tada, kai aš apmokėsiu už buvusią pamoką sausio 2-ąją dieną, į kurią mano vaikas nėjo, ir kad atgaline tvarka sutartys nenutraukiamos.

Ir taip, iš tiesų sutartyje yra toks punktas, kad reikia iš anksto pranešti apie nelankymą. Kuo skubiau apmokėsiu, kad nebesikauptų sumos už ateinančias pamokas, kurių tikrai nelankysime.

Puikiai žinau, kad tuos šešis eurus už pamoką, kurioje nebuvome, sumokėsiu dėl savo kaltės. Viskas dėl skubėjimo ir aplaidumo neperskaityti ir nepasidomėti konkrečiomis sutarties detalėmis, todėl niekur kaltų neieškau. Aš tik labai tikiuosi, kad šis mano tekstas atvers akis bent vienam, kuris numoja ranka į ilgiausias sutartis!

***

LVJC Rinkodaros vadovas Deividas Budginas sakė suprantantis, jog situacija gali pasirodyti keista.

„Dėkojame mamai už pastebėjimus. Šioje ir panašiose situacijose LVJC vadovaujamės galiojančia mūsų sutartimi ir taisyklėmis. Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, tačiau, kaip ir pati mama pastebėjo, viskas vyko pagal galiojančią paslaugų teikimo sutartį. Suprantame, kad iš pradžių gali atrodyti keista mokėti už užsiėmimą, kuriame vaikas nedalyvavo, tačiau mūsų programos yra ilgalaikės ir tėveliai moka ne už atskirą užsiėmimą, bet už pilną ugdymo programą. Daugumoje veiklų turime laukiančių dalyvių rezervą, todėl ir esame įtraukę šį sutarties punktą, kuris saugo vietą, kol vaikas nedalyvauja užsiėmimuose. Visada stengiamės kiekvieną atvejį išanalizuoti asmeniškai ir rasti abiem pusėms priimtiną sprendimą. Mums labai svarbi mūsų ugdymo programų kokybė ir visada laukiame atsiliepimų apie LVJC veiklą ir mokytojų darbą“, – teigė D.Budginas.  

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?