Kentė skausmingą nėštumą ir žino – tėvai eilėse piktnaudžiauja

Akivaizdu, kad yra vyrų, kurie nežino kada patylėti. Vienas iš jų – „Greito apsipirkimo kasų reikia. O neščiosioms liepčiau palaukti“ teksto autorius. Moteris taip nesakytų. Kad autorius vaikų neturi, tai žinoma. Nebent jo vaiko mama augina viena, kol jis bėgioja į parduotuvę.

Ačiū Dievui, kad buvo supratingų žmonių, kurie matė, kad raitausi iš skausmo kiekviename žingsnyje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Ačiū Dievui, kad buvo supratingų žmonių, kurie matė, kad raitausi iš skausmo kiekviename žingsnyje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Galėtų apriboti privilegiją tėvų kasoje. Nustatyti amžių, pvz., nuo 7 mėn. nėštumo iki kol vaikui sukanka 4 mėn.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Galėtų apriboti privilegiją tėvų kasoje. Nustatyti amžių, pvz., nuo 7 mėn. nėštumo iki kol vaikui sukanka 4 mėn.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

L.

Jan 25, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:48 AM

Visų pirma, vyre, kaip tu gali kalbėti apie neščias moteris, kai pats negali pajusti to skausmo, nuovargio ir bemiegių naktų? Tačiau aš pritariu, kad tėvų su vaikais kasos per daug sureikšmintos. Visgi pati ta privilegija naudojausi tik 5 mėnesius. 2 mėn. prieš gimdymą ir 3 mėn. po jo. Ir tik todėl, kad mano vyro nebuvo namie, o valgyti reikia.

Aš gyvenau vos 15 metrų nuo parduotuves. Mano vyras važinėjo į komandiruotes. Grįždavo tik savaitgaliais. Nuo 7,5 mėn. nėštumo eilėje galėjau ištverti tik tada, kai priešais nebūdavo 10 žmonių. Prieš šventes į parduotuvę nueiti buvo katastrofa. Atidarytos 8 ar 9 kasos, eilės nežmoniškos. Man skaudėdavo visą pilvo apačią, bet šaldytuvas – tuščias.

Nebuvo šeimos narių šalia, kurie galėtų padėti. Buvau viena pati. Svetimam mieste. Ačiū Dievui, kad buvo supratingų žmonių, kurie matė, kad raitausi iš skausmo kiekviename žingsnyje. Visgi turi 9 mėn. nešioti žmogutį, kuris atima visas jėgas ir sveikatą. O pačioje pabaigoje prastai pasidarė ir su nugara. Taigi 4 kilogramus nešiojau su savimi be poilsio.

Po gimdymo maudė šonus dar mėnesį. Net atsisėsti negalėjau. Net normaliai paeiti. Pati vaiko nemaitinau. Tai su vos kelių savaičių kūdikiu krypuodavau į parduotuvę, kurioje eilės – nežmoniškos.

Ano teksto autorius minėjo neįgaliuosius ir senjorus. Cha. Senjoras gali būti ir geros sveikatos. Jis gali ir kitą dieną nueiti į parduotuvę, kai sveikata pagerės. Jei ne, mielai jį praleisiu eilėje pirmą. Neįgalieji? Nejuokaukime. Aš turiu nustatytą neįgalumą. Ir dėl to galiu eiti pirmesnė. Bet padaryti atskirą kasą? Ne, ne. Aš galiu pastovėti eilėje. Jei negalėčiau, neičiau tą dieną.

Žinoma, būna išimčių. Bet aš bent jau pripratusi, žinau, kaip elgtis. Mielai eilėje praleisčiau žmogų, kuris neseniai susilaužė koją. Jis nemoka su tuo gyventi, dar nėra įpratęs. Juk viskas nutiko staiga. Kiekvienas atvejis turi išimtį.

Tėvai arba seneliai, iki kol sueis vaikui 2 metai, turi prie jo visada būti. Aš turiu 1 metų sūnų. Ir neturiu kur jo palikt, kai einu į parduotuvę. Tenka vestis kartu. Jei jį palikčiau, vaikų teisės gali atimti – taigi mažametį palikau be priežiūros. O jei jis per tą laiką susižalos? Tėvelių kasa reikalinga, tik reikia pakeisti naudojimosi ja taisykles. 

Yra žmonių, kurie neteisėtai naudojasi privilegijomis. Bet kai kada jos būtinos. Galėtų apriboti privilegiją tėvų kasoje. Nustatyti amžių, pvz., nuo 7 mėn. nėštumo iki kol vaikui sukanka 4 mėn. Ir viskas. Daugiau jos nereikia. Toliau galima susitvarkyti be problemų. Ir nereikia tomis kasomis piktnaudžiauti.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.