Į Vilnių išsikraustęs vyras prabilo apie kaimiečių begėdiškumą

Daug šiomis dienomis rašoma apie kaimo problemas, geriančius kaimiečius, skurdą. Gal keistai nuskambės, bet patys kaimo žmonės augina alkoholikus. Patys gyventojai kalti dėl to, kas vyksta kaimuose. Klausit dabar, kodėl? Tuoj viską pasakysiu.

Tie pijokai iš namų neša daiktus ir prageria juos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Tie pijokai iš namų neša daiktus ir prageria juos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kaimynė nekenčia kaimynės. Na, labai nekenčia, ir čia ateina jos vyras skolintis „ant butelio“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kaimynė nekenčia kaimynės. Na, labai nekenčia, ir čia ateina jos vyras skolintis „ant butelio“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Virginijus

Jan 26, 2016, 6:19 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:21 AM

Aš augau kaime nuo pat gimimo iki 30 metų. Tada atsikrausčiau gyventi į Vilnių, čia jau gyvenu 10 metų. Tad žinau, kas ir kaip vyksta kaimuose. Kaime gyvena pijokas, gauna pašalpą, ją prageria su draugais per savaitę. Ar nekeista, iš kur jie pinigus ima po to, kai baigiasi pašalpos? Juk jie geria ištisom dienom, savaitėm, mėnesių mėnesiais. Iš kur jie gauna pinigų??? Ogi iš tų pačių kaimynų, kurie po to piktinasi ir kritikuoja juos.

Iš manęs irgi nekartą buvo bandoma išprašyti „ant butelio“, bet aš neduodavau. Ne paslaptis, kad kaimo parduotuvėje galima būdavo gauti vyno „ant skolos“.

Dar viena bėda. Tie pijokai iš namų neša daiktus ir prageria juos. Pabrėžiu, neša daiktus iš šeimos – savo vaikų, žmonos. Kaip manot, kas tuos daiktus superka už butelį vyno??? Ogi tie patys kaimynai, kurie gerai žino, iš kur tie daiktai. O tada piktinasi, kad kaime daug pijokų ir sako, kaip sunku gyventi šalia jų.

Jei žmogus pamato kaime besišlaistantį kaimyną, griuvinėjantį, apsišlapinusį, jūs manote, jie susirūpina? Suskausta kaimynams širdį? Nė velnio. Jie žiūri, rodo pirštais ir kvatoja. Lyg iš kokios komedijos. Jiems linksma, viskas normalu.

O žinot, kodėl taip yra? Todėl, kad kaime gana liūdna ir nuobodu. O čia, žiūrėkit, kažkas vyksta. Apie kažką galima pakalbėti, kažką apšnekėti. Tą labai mėgsta žmonės, ypač kaime.

Kita problema – kerštas. Kaimynė nekenčia kaimynės. Na, labai nekenčia, ir čia ateina jos vyras skolintis „ant butelio“. Kaip jam neduosi? Juk žino, kad jis išgers, darys namuose nesąmones. Ir kaip malonu tai kaimynei bus, kad taip paprastai galima prikiaulinti nemėgstamai jo žmonai.

Tad baikit, kaimynai, girdyti kitus kaimynus. Vykit nuo kiemo neblaivius. Ir viskas turėtų pamažu pagerėti kaime. Čia aš aprašiau iš patirties – ką mačiau, ką pats patyriau.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.