Lietuvė įspėjo: apkalbi musulmonus – „plauni“ vaikams smegenis

Mes, lietuviai, esam labai protingi žmonės. Ypač tada, kai kalba pasisuka apie tai, ko nežinome, bet esame viena ausim girdėję ar viena akim matę.

Turėdamas išankstinį nusistatymą griauni gyvenimą ne tik nekaltiems, geriems žmonėms, kurių nepažįsti, bet ir „plauni“ savo vaikams smegenis, gadini jų ateitį.<br>AP nuotr.
Turėdamas išankstinį nusistatymą griauni gyvenimą ne tik nekaltiems, geriems žmonėms, kurių nepažįsti, bet ir „plauni“ savo vaikams smegenis, gadini jų ateitį.<br>AP nuotr.
Klausimas: ar pats esi sutikęs nors vieną tikrą musulmoną, kuris laikosi Korano papročių?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Klausimas: ar pats esi sutikęs nors vieną tikrą musulmoną, kuris laikosi Korano papročių?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

San

Jan 31, 2016, 6:52 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:46 PM

Nebūdami krepšinio treneriais, geriau už pačius krepšinio asus išmanome žaidimo subtilybes, iš 5 karto išlaikę vairavimo egzaminą, Dakaro ralį išmanome geriau už pačius jo dalyvius, o kai kalba pasisuka apie religiją ir musulmonus bei pabėgėlius, tampame vaikščiojančiomis enciklopedijomis.

Juk mes daug geriau už musulmonus išmanome religiją ir moralės normas, nors 90 procentų mūsų nesame nei Korano, nei Biblijos rankose laikę. O moralę prisimename tik prie stikliuko arba ką nors už akių aptarinėdami. Svarbiausias argumentas: „Man sakė mano draugų draugai, šiaip kažkur lygtais girdėjau, skaičiau spaudoje, mačiau internete.“

Klausimas: ar pats esi sutikęs nors vieną tikrą musulmoną, kuris laikosi Korano priesakų? Ir esi su juo bendravęs akis į akį?

Turėdamas išankstinį nusistatymą, griauni gyvenimą ne tik nekaltiems, geriems žmonėms, kurių nepažįsti, bet ir „plauni“ savo vaikams smegenis, gadini jų ateitį. Kaip manai, koks vaikas gali užaugti šeimoje, kurioje smerkiamas kiekvienas, kuris galvoja ar rengiasi kitaip, nei jo tėvai?

Kas bus, kai vaikas eina su tėvais apsipirkti, o iš jų tik ir girdi: „Tas negras greičiausiai koks narkomanas – pažiūrėk, kokie kaltūnai, tas muslimas garantuotai teroristas, nes ne tokiu žvilgsniu pažiūrėjo... O ta merga tikrai kekšė, pasižiūrėk, koks makiažas ryškus ir koks sijonėlis trumpas.“

O paskui lyg niekur nieko stebimės, kodėl vaikai tokie žiaurūs, kodėl tiek daug patyčių...

Patarimas – prieš ką nors smerkdamas, pasižiūrėk į save iš šalies. Jei esi katalikas, atsiversk Bibliją ir paskaityk bent dėl bendro išprusimo, kas joje rašoma. Esu įsitikinusi, kad ten kažkur yra tokios eilutės: „Neteisk ir pats nebūsi teisiamas“ arba „kito aky ir krislą pamatome, o savojoje net rąsto nematom“ (ar kažkas panašaus).

Antra – pasidomėkite kitomis religijomis. Taip pat dėl bendro išprusimo, kad bent nutuoktumėte, apie ką maždaug „reikalas sukasi“. O tada „įjunkit smegenis“ ir pradėkite mąstyti savo galva.

Apibendrindama norėčiau pasakyti, kad žmogaus prigimtinė teisė būti blogu nepriklauso nuo rasės, religijos ar tautybės. Tai priklauso nuo žmogaus suvokimo ir pasirinkimo. To, koks jis nori būti.

O rasistiniais pasisakymais ir išsišokimais nepalengvinsime gyvenimo nei sau, nei aplinkiniams. Ir pasaulis nuo to netaps geresnis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.