Klaipėdietės skambutis sukėlė vėją: TV rodys atšalusius vaikus?

Mane sugraudino vienas skambutis. Vadovauju aplinkos tvarkymo įmonei. Klojame trinkeles, apželdiname plotus, retiname medžius. Natūralu, kad dirbant tokį darbą susikaupia medienos atliekų, kurias mes parduodame.

Kodėl savivaldybė negali nuvežti kelių pliauskų?<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kodėl savivaldybė negali nuvežti kelių pliauskų?<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
„Pone, aš neturiu pinigų. Bet turiu 3 vaikus, kurie šąla“, – verkė mama.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
„Pone, aš neturiu pinigų. Bet turiu 3 vaikus, kurie šąla“, – verkė mama.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mantas

2016-02-04 10:26, atnaujinta 2017-06-09 07:21

Sulaukiau verkiančios mamos skambučio: „Pone, aš neturiu pinigų, bet turiu 3 vaikus, kurie šąla. Jau sudeginau drabužius. Prašau, padėkit, padovanokit atliekų kūrenimui.“

  Aš jos paklausiau, ar savivaldybė neduoda malkų.

„Susitvarkiau dokumentus, o malkų taip ir negaunam“, – atsakė moteris.

Kodėl savivaldybė negali nuvežti kelių pliauskų? Nesuprantu, kodėl Socialiniame skyriuje dirba tokie aborigenai. Ne ministrus reikia atleisti, o tuos valdininkus, kurie nesugeba telefonu suorganizuoti malkų nuvežimo. Vieną dieną per televiziją rodė reportažą apie atšalusius benamius – dabar parodykit apie atšalusius vaikus.

Aš jau pasiunčiau malkų prikrautą sunkvežimį. Savivaldybė gal susizgribs iki pavasario. Tikėkimės.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė kaip atsakymą į skaitytojo laišką pateikė įstatymo nuorašą.

„Gyvenamąją vietą būste deklaravę arba būstą nuomojantys bendrai gyvenantys asmenys arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į Kompensacijas (būsto šildymo, vandens), jeigu kreipimosi dėl Kompensacijų metu: 1) bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens nuosavybės teise turimo turto, nurodyto Įstatymo* 14 straipsnyje, vertė neviršija turto vertės normatyvo;

2) kiekvienas vyresnis kaip 18 metų bendrai gyvenantis asmuo, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas (įvaikis) nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną Įstatymo* 8 straipsnyje nurodytų sąlygų, kurioms esant bendrai gyvenantys asmenys arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į piniginę socialinę paramą;

Jeigu būsto šildymui ir karšto vandens ruošimui naudojamas kietasis ar kitoks kuras, Kompensacijos apskaičiuojamos pagal Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintas vidutines kietojo ar kitokio kuro kainas.

Apskaičiuotos kompensacijos teikiamos pinigais, o socialinę riziką patyrusiems asmenims kompensacijos teikiamos, apmokant jų faktines kietojo ar kitokio kuro pirkimo išlaidas (išlaidų dalį), bet ne didesnes kaip apskaičiuota kompensacijų suma už visą skyrimo laikotarpį. *Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymas.

2015 metais kietojo kuro kompensacija skirta 146 šeimoms“, – rašoma Klaipėdos savivaldybės atsakyme.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.