Išvydęs, kaip ginama Regina Jokubauskaitė, vyras pratrūko

Regina Jokubauskaitė būtų tik dar viena Kelių eismo taisyklių pažeidėja, jei ne jos žinomumas. Žinomi žmonės visuomenėje tarsi sektini pavyzdžiai. Kai girtą žmogų pareigūnai sulaiko prie vairo, tai tik statistika. Tačiau šį kartą sulaikė žinomesnį žmogų, kurio kai kam net gaila.

R.Jokubauskaitę pareigūnai sustabdė laikydamiesi etikos principų ir visų reikalavimų.<br>Stop kadras.
R.Jokubauskaitę pareigūnai sustabdė laikydamiesi etikos principų ir visų reikalavimų.<br>Stop kadras.
„Regina Jokubauskaitė būtų tik dar viena Kelių eismo taisyklių pažeidėja, jei ne jos žinomumas“, – rašė vyras.<br>V.Balkūno nuotr.
„Regina Jokubauskaitė būtų tik dar viena Kelių eismo taisyklių pažeidėja, jei ne jos žinomumas“, – rašė vyras.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

J.Aleknonis

Mar 25, 2016, 9:45 AM, atnaujinta May 31, 2017, 3:18 PM

R.Jokubauskaitę pareigūnai sustabdė laikydamiesi etikos principų ir visų reikalavimų. Pilietiškas žmogus informavo policiją apie įtartiną moterį, kuri galimai buvo išgėrusi. Policininkams nesvarbu, kas ji tokia – jiems svarbu, kad pažeidėja būtų sustabdyta, įvertintas jos galimas girtumo laipsnis ir, jeigu ji girta, automobilio tądien daugiau nevairuotų.

Alkotesteris tik patvirtinto, kad TV laidos vedėja yra girta. Blogiausia, kad buvo pasiūlytas ir kyšis, nors pareigūnai net kelis kartus paaiškino, kad kyšio siūlymas yra nusikaltimas. Kantriai laukė, kol moteris galbūt susiprotės.

Ar pareigūnai turėjo nusileisti ir toleruoti daromą nusikaltimą? Kaip būtų pasielgę milicininkai sovietiniais laikais ar policininkai 1990-aisiais? Tikriausiai filmuoti įvykio kadrai net nebūtų pasiekę televizijos, tad mes ir nesužinotume apie tokius dalykus. Kas turėtų daugiau eurų, tas ir būtų teisus. Tokiame pasaulyje vis dar gyvena kai kurie piliečiai – ne tik TV žvaigždės.

Turėdamas daug eurų tu gali nusipirkti ne tik gero maisto, bet ir politikus, teisėjus ir, savaime suprantama, policininkus. Tik policininkams reikia mažesnės sumos – iš pradžių 500 eurų (kiekvienam pareigūnui po 250 eurų).

Šis policijos ekipažas tiesiog negalėjo imti kyšio. Juos filmavo ir matė kiti žmonės. Galbūt ir gatvėje kažkas filmavo. Taip, ir tas, kuris kvietė policiją, tikėjosi teisingumo. Bet pats svarbiausias dalykas – šiandien juk 2016 metai.

Netolerancija neblaiviems keliuose – didžiulė. Tačiau tenka pripažinti, kad dalis visuomenės yra sugadinta ir niekada nepasitaisys. Na, nebent juos pačius ar jų artimuosius sutraiškys girtas vairuotojas. Kol to neįvyko, jie gali teisti pareigūnus ir pilietiškus asmenis. Ši istorija kažkodėl vadinama provokacija, o TV laida yra kaltinama „patyčiomis“.

Kuomet toje pačioje laidoje parodo prie vairo sėdintį eilinį apsvaigusį pilietį, tai nėra patyčios. Tai tik eilinė pareigūnų darbo diena su eiliniais pažeidėjais. Tačiau vos sulaikomas žymesnis žmogus, kuris yra „aukščiau“ paprasto darbo žmogaus, tuoj pabunda noras jį ginti. Juk sulaikė gerą vargšę moteriškę. Ji nenorėjo.

Bet gal moteriškė jaučiasi dėkinga, kad buvo sulaikyta? Kas žino, kiek dar kartų ji galėjo kartoti savo naktinius pasivažinėjimus į parduotuvę? O jeigu pavyko į parduotuvę, tai gal pavyks ir į darbą? Ar dar toliau? Jeigu žmogus savęs nekontroliuoja ir girtas sėda prie varo, o po to dar siūlo pareigūnams kyšį, tai toks žmogus privalo būti kažkada sustabdytas. Pareigūnai negali nereaguoti – dangstydami nusikaltėlius patys atsidurtų tarp jų.

Juk mes to nenorime? Sveika ir sąmoninga visuomenės dalis tai supranta, tačiau emocijomis besivadovaujantys to nesuprato ir niekada nesupras.

Užtat partrenktas girto vairuotojo žmogus supras, kas yra automobilio smūgis. Jei smūgis nemirtinas, tai auka dar galės ir atsiprašyti vairuotojo, kad sulankstė automobilį.

Vadovaujantis tokia logika, reikėtų atskirų teismų įžymiems žmonės. Taip pat per TV niekada nerodyti įžymesnių žmonių blogų poelgių. Tuomet gyventume kaip senais gerais cenzūros laikais, kuomet viešinti buvo galima tik eilinių žmonių blogybes.

Bet aš siūlau – būkime principingi. Netoleruokime svaigalus vartojančių vairuotojų. Ir dar mažiau tolerancijos rodykime tiems, kurie yra atlaidūs pažeidėjams bei viskam abejingi. Juk nusikalsti kur kas lengviau, kai aplink užsimerkiama ir apsimetama, kad niekas nevyksta.

Turėkime ryžto ir drąsos būti garbingais piliečiais. Ne sovietinės valstybės, o normalios ir civilizuotos valstybės piliečiais.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.