Po gėdingo reportažo pareigūno poelgis sukėlė abejonių

Atidžiai stebėjau LRT Sveikinimų koncerto vedėjos Reginos Jokubauskaitės dramą. Faktas, kad sėsti už vairo girtam yra nedovanotina, bet man gaila jos kaip moters. Reputacijai suduotas didelis smūgis. Ar pelnytai didelis? Galbūt.

Galantiškai su moterimi elgiesi ją sulaikydamas. Tai kodėl to nepratęsus ir po susitikimo?<br>Stop kadras
Galantiškai su moterimi elgiesi ją sulaikydamas. Tai kodėl to nepratęsus ir po susitikimo?<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Janina

Mar 29, 2016, 5:59 PM, atnaujinta May 31, 2017, 6:36 AM

Žiūrėjau tą gėdingą reportažą. Man patiko R.Jokubauskaitę sulaikęs jaunas ir gražus pareigūnas.  Jis elgėsi švelniai, bet buvo principingas. Televizijos žvaigždės bučiniu apdovanotas pareigūnas tapo tikra reportažo žvaigžde. 

Visgi vėliau šiek tiek juo nusivyliau.

Kilus karštai diskusijai, ar etiška buvo rodyti ilgą reportažą apie adekvačiai mąstyti (2 promilės!) negalinčią moterį, savo nuomonę išsakė ir jis.

Jaunasis pareigūnas socialiniame tinkle piktinosi, kad komentatoriams neįtinka joks policininkų elgesys – ar jie dirbtų sąžiningai, ar ne. Jis taip pat pridūrė, kad žurnalistai, parodę ilgą reportažą apie R.Jokubauskaitę pasielgė etiškai, nes ten esą buvo 20 kartų gėdingesnių dalykų.

Žinote, mane šis pasisakymas nuteikė šlykščiai.

Pritariu policininkui, kad nuolat viskuo nepatenkinti žmonės nervina. Bet nesuprantu, ko čia piktintis? Sena patarlė sako: duok durniui kelią. Tegu kalba, ką nori. Tu dirbi savo darbą ir nekreipi dėmesio.

Galantiškai su moterimi elgiesi ją sulaikydamas. Tai kodėl to nepratęsus ir po susitikimo? Ar tikrai ne gana buvo visiems išgirsti, kad R.Jokubauskaitė galėtų eiti toli? Kas gali būti dar 20 kartų gėdingiau už tai? Galima tik įsivaizduoti...

Kas čia per policininkų komentavimai feisbuke? Ar tikrai etiška pareigūnui buvo taip parašyti? Suprantu, kad jis privatus asmuo, bet kalbama tai apie darbą!

Neduok Dieve pasitaikys kokia bjauri situacija gyvenime – ne tik teismas nubaus, bet ir policininkas feisbuke apšnekės! 

Bent aš asmeniškai neišdrįsčiau taip pasielgti. Ypač jei būčiau pareigūnas. Nes žinau, kad suklupti yra žmogiška ir kai suklumpi – labai skauda.

Pareigūno pareiga – tarnauti visuomenei: stabdyti, fiksuoti pažeidimus, skirti nuobaudas arba padėti.  Bet ne kalti prie kryžiaus jau ir taip leisgyvį žmogų.

Kam jungtis į tą internetinių teisuolių bandą? Būtinai pabrėžti, kad kitas žmogus toks ir anoks, o tu švarus ir tyras kaip šaltinio vanduo? Ar sumenkinęs kitą pats tampi geresnis?

Žurnalisto pareiga ir darbas viešinti tokius atvejus kaip R.Jokubauskaitės ar Arūno Valinsko. Bet pareigūnas, manyčiau, jau buvo atlikęs savo darbą ir turėtų patylėti.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.