Girtą valdininką sutramdę vaikinai tapo Jonavos didvyriais

Garsiai skelbiami gražūs lozungai, kaip šventes mieste reikia organizuoti be alkoholio. Tačiau nederamas politikų elgesys yra toleruojamas?

Jonavos rajono administracijos direktorius Jonas Klemensas Sungaila penktadienį vakare, prieš Velykas, buvo sulaikytas girtas važiavęs tarnybiniu automobiliu.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Jonavos rajono administracijos direktorius Jonas Klemensas Sungaila penktadienį vakare, prieš Velykas, buvo sulaikytas girtas važiavęs tarnybiniu automobiliu.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius žadėjo, jog dėl tokio direktoriaus poelgio bus imtasi atitinkamų priemonių.<br>V.Balkūno nuotr.
Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius žadėjo, jog dėl tokio direktoriaus poelgio bus imtasi atitinkamų priemonių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Inga

Apr 4, 2016, 5:29 PM, atnaujinta May 30, 2017, 12:51 PM

Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Klemensas Sungaila penktadienį vakare, prieš Velykas, buvo sulaikytas girtas važiavęs tarnybiniu automobiliu. Įpūtė 1,65 promilės. 

Kadangi Jonava nėra nedidelė, žinios sklinda greitai. Penktadienio prieš Velykas vakare kaimiškame kelyje keistai manevruojantį automobilį pamatė trys jaunuoliai. Jie ir iškvietė policiją. Palaukė, kol ji atvažiuos, ir tik įsitikinę, kad policija jau liepia vairuotojui pūsti į alkotesterį, jaunuoliai ramiai paliko kelių gaidelį. 

Būtų labai smagu šiems jaunuoliams paspausti ranką, bet jie, tikiu, niekaip nesiviešins. 

Tokie pavyzdžiai, kai jaunuoliai yra neabejingi mūsų saugumui, turi būti viešinami kuo labiau, kad ir pats jaunimas įgautų pasitikėjimo (nes dabar dažniausiai apie jaunuolius girdime tik tai, kaip jie nemoka vairuoti ar pridaro bėdų kelyje), ir kad policija galėtų skaidriai savo darbą dirbti.

Antradienį savivaldybėje, Tarybos salėje, šaukiamas neeilinis rajono Tarybos posėdis, svarstant direktoriaus prašymą atleisti jį iš darbo. Jonavoje situacija ilgainiui panašėja į sovietinę. Net ir šią istoriją yra mėginama tolerantiškai nutylėti. Net nenustebtume, jeigu taryba nuspręstų netenkinti direktoriaus prašymo atleisti jį iš pareigų.

Labai prašome nepalikti šios istorijos nepaminėtos. Norime auginti savo vaikus saugius. O tais, kurie sugeba rūpintis ir kitų saugumu, – didžiuotis.

* * *

Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius žadėjo, jog dėl tokio administracijos direktoriaus poelgio bus imtasi atitinkamų priemonių. 

„Kaip rajono vadovas nerandu jokio pateisinamo argumento – vairavimas išgėrus yra netoleruotinas ir baustinas. Jokiu būdu neketinu apsimesti, kad nieko neįvyko, ir reikalą nustumti į šalį.

Administracijos direktorius yra viešas asmuo, dalyvaujantis politikoje, tad jau artimiausiame rajono Tarybos posėdyje sulauks atitinkamo politinio įvertinimo“, – sakė M.Sinkevičius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.