Vilnietė bandė padėti žmogui gatvėje – namo grįžo virdama pykčiu

Man teko patirti labai nemalonią situaciją, kai puikiai pamačiau, kaip didelei daliai visuomenės nusispjauti į kito žmogaus nelaimę.

Dar nė nepriėjus pėsčiųjų perėjos, pamačiau važiuojamojoje dalyje gulintį žmogų. Man vos mobilusis neiškrito iš rankos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dar nė nepriėjus pėsčiųjų perėjos, pamačiau važiuojamojoje dalyje gulintį žmogų. Man vos mobilusis neiškrito iš rankos.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Prieš daugiau nei metus, prieš pat Kalėdas, žingsniavau laiminga iš prekybos centro „Ozas“, stotelės link.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Prieš daugiau nei metus, prieš pat Kalėdas, žingsniavau laiminga iš prekybos centro „Ozas“, stotelės link.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Karolina

Apr 12, 2016, 5:13 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:36 AM

Prieš daugiau nei metus, prieš pat Kalėdas, žingsniavau laiminga iš prekybos centro „Ozas“, stotelės link. Kalbėjau telefonu, buvo vakaras, ir, kaip jau minėjau, prieššventinis laikotarpis, tad buvo daugybė žmonių bei mašinų. Dar nė nepriėjus pėsčiųjų perėjos, pamačiau važiuojamojoje dalyje gulintį žmogų. Man vos mobilusis neiškrito iš rankos.

Visiškai niekas į žmogų nereagavo. Automobilių vairuotojai tikriausiai buvo per daug susirūpinę savomis problemos – tiesiog aplenkdavo gulintįjį ir važiuodavo toliau.

Skubiai baigiau pokalbį ir nieko nelaukusi nubėgau prie gulinčio vyro. Pajudinau – kvėpuoja. Gal kiek išgėręs, galva sumušta, truputį prakirsta, kruvina. Tuo metu negalėjau nieko padaryti, nesu labai stipri, kad pakelčiau ar net patempčiau gulintį ir nereaguojantį žmogų nuo važiuojamosios dalies. Bet man buvo visiškai nesvarbu, ar jis girtuoklis, ar „bomžas“, ar dar kas. Kiekvienam žmogui reikia padėti.

Pradėjau žvalgytis į mašinas, kurios lėtai apvažiuodavo mane, tupinčią prie gulinčio vyro. Gestais pradėjau rodyti vairuotojams, kad kas nors ateitų padėti. Apsidžiaugiau, kai iš poros automobilių išlipo du vyrai ir padėjo nutempti žmogų į kelkraštį. Praeiviai tik pažiūrėdavo ir nueidavo. Stovėjau viena ir nežinojau, ką daryti.

Priėjo garbingo amžiaus moteris ir panašaus amžiaus kaip aš jaunuolis. Jie su manimi visą laiką prastovėjo kartu, paskambinome greitajai. Pagaliau pamačiau, kad yra geros širdies žmonių, kurie irgi nori padėti, o ne tiesiog pažiūrėti ir nueiti.

Situacija baigėsi gerai, atvyko greitoji, išsivežė nelaimėlį. Kaip toliau klostėsi – nežinau. Grįžau namo, virdama pykčiu ant tų, kuriems visiškai nusispjauti į nelaimės ištiktą žmogų. Dar kartą pasikartosiu – nesvarbu, koks tai žmogus. Svarbu yra padėti. Mane šeimoje ne taip auklėjo, kad ignoruočiau kito žmogaus bėdą. Nuostabūs žmonės tie, kurie padėjo. Ačiū.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.