Draugę nuo skurdo gelbėjusi moteris iškasė duobę savo šeimai

Ši istorija ne mano, o moters, kuri nuoširdžiai pasigailėjo neva sunkiai sergančios moters ir buvo apgauta.

Rašė: „Padėkit, pagelbėkit, nebegaliu taip gyventi.“ Žadėjo, kad kai tik atsistos ant kojų, atsiskaitys.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Rašė: „Padėkit, pagelbėkit, nebegaliu taip gyventi.“ Žadėjo, kad kai tik atsistos ant kojų, atsiskaitys.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Kadangi patikrinti nebuvo įmanoma, moteris ja aklai tikėjo ir darė bankinius pavedimus. Moteris net savo automobilį pardavė, kad tik pagelbėtų Dainai.<br>M.Astrausko nuotr.
Kadangi patikrinti nebuvo įmanoma, moteris ja aklai tikėjo ir darė bankinius pavedimus. Moteris net savo automobilį pardavė, kad tik pagelbėtų Dainai.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta

May 10, 2016, 8:22 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:38 AM

Daina į pažinčių svetainę atėjo 2011 metais, jau susikūrusi tam tikrą istoriją. Kad kenčia psichologinį ir fizinį smurtą. Vaikai – tik psichologinį smurtą. Kad serga baisia liga, galvoje yra piktybinis auglys.

Rašė: „Padėkit, pagelbėkit, nebegaliu taip gyventi.“ Žadėjo, kad kai tik atsistos ant kojų, atsiskaitys.

Nebuvo galima netikėti, nes pasakojo tikrai baisią istoriją. O kai žmogaus nepažįsti, negali nepatikėti. Gaila buvo vaikų, be abejo, ir pačios Dainos.

Žmonės stengėsi pagelbėti. Pirmiausia buvo siunčiami pinigai skyrybų išlaidoms. Sumokėta advokatui, padengtos kitos su skyrybų procesu susijusios išlaidos.

Tuomet ji pradėjo kalbėti, kad jai dėl skyrybų liovėsi mokėti socialinę pašalpą. Tuomet dar pradėjo verkti, kad neturi pajamų maistui ir kitiems poreikiams, kad vaikai ir ji badauja, negali nusipirkti ne tik maisto, bet ir vaistų. Kadangi esam neabejingi vaikų vargui, tai visus graudino.

Labiausiai svetainėje susibendravo su Audryte. Kai Daina atvyko pas šią moterį į svečius, priverkė graudžių istorijų, ką ji ir jos vaikai išgyvena. Iš pažiūros viskas atrodė tikra.

Nuo tada pradėjo viena pas kitą dažniau važinėti. Draugavo šeimomis. Tapo artimos kaip sesės. Kaip buvo įvardinta, tapo šeimos narėmis. Tik Daina tai vaidino siekdama naudos, o moteris nuoširdžiai tuo tikėjo. Tiesa, tikrai buvo taip, kad kai moteris nuvažiuodavo pas Dainą, maisto nebūdavo, taip pat ir vaistų.

Ir tada pradėta teikti pagalbą. Pirktas ir vežtas maistas pilnais krepšiais. Tai, ko trūkdavo, dar pripirkdavo Kaune. Vežė vaistus, vitaminus, drabužius, palikdavo pinigų mokesčiams, malkoms, automobilio degalams ir dar nenumatytoms išlaidoms.

Negana to, Daina skambindavo moteriai, prašydama dar pinigų tariamoms operacijoms (tokioms kaip cistos operacija, gimdos operacijai), dantų taisymui.

Kadangi patikrinti nebuvo įmanoma, moteris ja aklai tikėjo ir darė bankinius pavedimus. Kai jau pati neturėjo pinigų, ėjo skolintis iš kitų žmonių, kad tik pagelbėtų Dainai, kuri verkdavo, kad nenori palikti vaikų našlaičių, kad bijo nukraujuoti. Moteris net savo automobilį pardavė, kad tik pagelbėtų Dainai.

Rado žmonių silpną vietą – vaikus ir pelnėsi kaip įmanydama, kol paliko moterį pliką basą. Išviliojo Daina ne tik moters santaupas, bet ir jos vaiko. Daina ir jos vaikai naudojosi moters kompiuteriais, stacionariu ir nešiojamuoju, mobiliaisiais telefonais, moters vardu užsakytu internetu, jau nekalbant apie kitus buities daiktus.

Šitaip moteris Dainą ir jos vaikus išlaikė 2012 ir 2013 metais. Nuo 2014 metų kovo mėnesio Daina pradėjo dirbti. Moteris dar laukė, kol Daina įsitvirtins. O nuo 2015 metų pradėjo prašyti savo pinigų.

Tuomet Daina vėl graudino, kad kaip jai negerai, kad galvoje auglys padidėjo 10 mm, kad ją dažnai pykina, skauda galvą, kad dažnai ją iš darbo ir namų išveža greitoji pagalba į Kauno klinikas, onkologijos skyrių. Prašydavo suprasti ir dar palaukti.

Moteris suprato ir dar laukė, nors pati jau neturėjo nieko – nei darbo, nei pajamų, buvo išlaikoma draugų ir iki dabar jų išlaikoma. Bet Dainai tai buvo nė motais.

Moteris prašė, kad Daina priimtų ją į svečius, bet Daina vis išsisukdavo, nenorėjo priimti. Taip atėjo supratimas, kad kažkas yra ne taip. Kol galiausiai moterį pašalino iš visų kontaktų. Užblokavo „Skype“, telefono numerį, socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą. Taip leido suprasti, kad neketina grąžinti to, ką išviliojo apgaulės būdu.

Esam įsitikinę, kad Daina niekuo neserga. Kaip nesigydant, geriant ir rūkant būtų galima išgyventi 4 metus su piktybiniu galvos augliu?

Esam žmonės, o ne gyvuliai, Daina. Ir norime, kad vis tik grąžintum tuos pinigus, kuriuos ėmei gražiomis istorijomis. Vieną šeimą palikai visai be pinigų, atidavė visas savo santaupas, palikai visai basus. 2016 metų kovo 5 dienos vakarą tu pašalinai iš visų kontaktų žmones, kurie atidavė viską.

Nusprendėme daugiau nebetylėti ir nebesiklausyti tolimesnių pasakų, kurias kuri talentingai. Tad, žmonės, žinokitės, neįkliūkite, kaip įkliuvome mes. Kad ir jums netektų imtis tokių priemonių – viešumo ir teisėsaugos institucijų.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.