Vaizdelis žaidimų aikštelėje supykdė. Akivaizdu – tėvai akli

Vaikų žaidimų aikštelė buvo bendruomenės dovana mūsų miesteliui. Bet ji tapo pramogų vieta visai ne tiems, kuriems buvo skirta. Sakysite, kas man vėl užkliuvo? Šį kartą tai – akivaizdu. 

Vaikų žaidimų aikštelė buvo bendruomenės dovana mūsų miesteliui. Bet ji tapo pramogų vieta visai ne tiems, kuriems buvo skirta.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Vaikų žaidimų aikštelė buvo bendruomenės dovana mūsų miesteliui. Bet ji tapo pramogų vieta visai ne tiems, kuriems buvo skirta.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Ateina 13-14 metų vaikigalių būrys, kurie įsivaizduoja, kad aikštelės skirtos būtent jiems.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Ateina 13-14 metų vaikigalių būrys, kurie įsivaizduoja, kad aikštelės skirtos būtent jiems.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Donatas Baužys

May 29, 2016, 3:35 PM, atnaujinta May 23, 2017, 8:16 PM

Jeigu bent truputį mąstote, tai suprantate, kad tokie žaidimai skirti vaikams iki kokių 7 metų. Bet štai ateina 13-14 metų vaikigalių būrys, kurie įsivaizduoja, kad aikštelės skirtos būtent jiems. Įrenginiai jose greitai sulaužomi. O jeigu dar yra sveikų, tai jiems gresia tas pats, kas ir kitiems. Peraugę „vaikai“ leidžia sau viską. Prieš gerą mėnesį man teko matyti vaizdelį, kuris iliustruoja mano žodžius.

Neseniai vedžiodamas šunį praėjau pro minėtą aikštelę. Kiek supratau, pamokos buvo pasibaigusios, nes iš šalia esančios mokyklos pasipylė vaikai. Ir štai trejetas, iš pažiūros, septintokų atėjo į tą aikštelę. Pasidėjo savo kuprines ir pradėjo siautėti ant lopšio, pritvirtinto prie masyvios spyruoklės.

Liejosi juokas, spygavimai ir kalba, pagardinta riebiais rusiškais keiksmažodžiais. Jie, bent jau iš aprangos, tikrai neatrodė kokie asocialūs. Tiesiog taip elgėsi. Visas įrenginys girgždėjo ir prašėsi būti paliktas ramybėje. Bet peraugusių vaikų energija liejosi fontanais.

Šalimais vaikštinėjo jauna mama, kurios nervai neatlaikė.

Pokalbis buvo trumpas, bet stiprus. Moteris pradėjo ramiai: „Vyrai, gal galėtumėte nelaužyti supynės? Juk matote, kad ji ne jums skirta.“

„Tu gal mums neaiškink, ne tavo yra. Ar tau gaila?“ – atkirto jie.

„Ar jūs nesuprantate, kad tai mažų vaikų sūpuoklė. Esate jau dideli, o lendate, kur jums nepriklauso“, – bandė paaiškinti moteris.

„Klausyk, višta, virink iš čia, kol dar kojas turi, nes mums neįdomios tavo pezionės. Atsirado čia“, – nesiliovė jie.

O toliau buvo dar gražiau. Kai jauna mama įspėjo, kad jeigu vaikinai nebaigs laužyti aikštelės įrengimu, ji skambins policijai, tie ją išsiuntinėjo į visas puse. 

„Užp***i, bl**, na***, kažkokia job*** pad** neaiškins, pūsk po velnių“, – šėlo jie.

Septintokai. Po viso to ji nuėjo – matyt, pabijojo dėl vaiko saugumo. Tada aš pamėginau įsikišti, nes situacija buvo karšta. Bet ir mane jie apdalino panašiais žodžiais. Beliko kviesti policiją.

Manau, tik vaizdo kameros išspręstų tokias problemas. O tėvai labai dažnai nemato, kas vyksta aplinkui. Nemato, ką veikia vaikai, nors jais rūpintis – jų pareiga. Tad patarčiau tėvams pasidomėti, ką veikia jų vaikai. Tie, didieji.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.