Nesu skysta, bet dėl vaizdo močiutės kaime verkiau porą dienų

Kaip ir kiekvieną vasarą atostogavau pas močiutę sode. Tokio vaizdo, kurį pamačiau, nepamiršiu ilgai... Eilinį kartą įsitikinau, kokia Lietuvos liaudis supuvusi iš vidaus.

Tokio vaizdo, kurį pamačiau, nepamiršiu ilgai...<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Tokio vaizdo, kurį pamačiau, nepamiršiu ilgai...<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Gerieji žmonės, atkreipkit į tai dėmesį.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Gerieji žmonės, atkreipkit į tai dėmesį.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Elza

Jul 3, 2016, 6:49 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:49 PM

Pradėkime nuo to, kad buvo karšta, netgi labai karšta diena. Senai tokių karščių nebuvo. Ėjau su drauge į upę nusimaudyti. Tačiau mano matytas vaizdas privertė verkti porą dienų.

Pamačiau seną šuniuką. Šuniuko bliudelyje supuvęs maistas, vandens nėra išvis. Šuo pririštas prie trumpos grandinėlės, kuri pririšta prie būdos. Aplinkui net žolytės lopinėlio nėra. Ausytės kruvinos. Priėjau, paglosčiau... Maniau, įkąs, tačiau gyvūnas prisispaudė prie žemės. Matyt, buvo ne glostomas, o skaudžiai mušamas.

Sukrečia tai, kad jis taip paliktas jau porą savaičių. Per tokius karščius. Šeimininkai – asociali šeima, atvažiuojanti kartą per savaitę. Pačių šeimininkų vaikams ne kartą buvo iškviestos vaikų teisės. Taigi neprižiūrimas netik šuo, bet ir vaikai. Gėda, didžiulė gėda dėl tokios supuvusios liaudies. Per didelius karščius pririša šunį ir palieka nudvėsti... Gerai, kad bent kaimynai pamaitina. O gyvūnų tarnyba kviesta ne kartą.

Paimčiau šunį, prižiūrėčiau.. Tačiau brangiosios Lietuvos įstatymai man to neleidžia. Mat būčiau apkaltinta vagyste. Nieko, ničnieko negaliu padaryti.. Tarnybos akimis šuo gyvena labai normaliai. Nesu skystas žmogus, bet verkiau – verkiau kaip mažas vaikas.

Gerieji žmonės, atkreipkit į tai dėmesį. Kiek dar vaikų, gyvūnų bus žalojami, kol valdžia susivoks keisti įstatymus? Gėda, Lietuvos liaudie, gėda...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.