7134 šypsenų iššūkis kviečia prisidėti prie senolių gerovės

Šiuo metu Lietuvoje gyvena daugiau nei pusė milijono vyresnio amžiaus žmonių. Tačiau mūsų visuomenė sensta bene sparčiausiai visoje Europos Sąjungoje, ir, kaip prognozuojama, jau 2030 m. kas trečias šalies gyventojas bus vyresnis nei 60 metų amžiaus.

„Fotolia.com“ asociatyvioji nuotr.<br>Šia daug ištvermės ir jėgų reikalaujančia akcija norima atkreipti dėmesį į garbaus amžiaus žmones ir realiai jiems padėti.
„Fotolia.com“ asociatyvioji nuotr.<br>Šia daug ištvermės ir jėgų reikalaujančia akcija norima atkreipti dėmesį į garbaus amžiaus žmones ir realiai jiems padėti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-05 10:09, atnaujinta 2017-05-19 20:49

Praėjusią savaitę startavo nemokama draugystės ir bendravimo telefonu linija „Sidabrinė linija“, kuri garbaus amžiaus žmonėms siūlo draugystės paslaugą, t.y., galimybę turėti „telefoninį draugą“. Linijos savanoriai reguliariai paskambina pasidomėti, kaip sekasi, paklausia, kaip žmogus jaučiasi, pasiūlo reikiamą pagalbą.

Marius Čiuželis, „Sidabrinės linijos“ projektą vykdančio M.Čiuželio labdaros ir paramos fondo vadovas kartu su kalnams neabejingų bendraminčių grupe – Genadijumi Makuševu, Elena Šešelgyte ir Justu Staniuliu – pasiryžo 7134 senolių šypsenų iššūkiui: įkopti į vieną aukščiausių Pamyre Avicenos viršūnę (7134 m.) ir surinkti po eurą už metrą „Sidabrinės linijos“ skambučių finansavimui, savanorių pritraukimui ir apmokymui.

7134 metrai = 7134 eurai = 7134 šypsenos, nes vienas 30 min. „Sidabrinės linijos“ pokalbis kainuoja apie 1 eurą. Lietuvoje iki šiol tokios paslaugos neteikė niekas, nors jos poreikis – milžiniškas!

Tad kviečiame prisijungti ir tapti gražesnės senatvės dalimi. Prisidėti prie „Sidabrinės linijos“ iniciatyvos galite siųsdami trumpąją žinutę (SMS) „Galiu5“ numeriu 1670, taip padovanodami 1,5 val. pokalbiams.

Užkopti į kalną yra nemenkas iššūkis, bet gyventi vienam ir pamirštam yra dar sunkiau. Todėl šia daug ištvermės ir jėgų reikalaujančia akcija norima atkreipti dėmesį į garbaus amžiaus žmones ir iš tikrųjų jiems padėti. O tą galime padaryti kiekvienas. Taip kartu sukursime draugišką senatvei šalį, kurioje gera gyventi ir nebaisu laukti senatvės.

„Sidabrinė linija“ yra nemokama specialiai vyresnio amžiaus žmonėms skirta telefoninė linija, kurioje savanoriai kasdien bendrauja su garbaus amžiaus žmonėmis, išklauso juos, drauge pasidžiaugia bei pasitaria, kaip senoliai gali leisti savo dienas. Tokiu būdu iš esmės sprendžia visuomenės ir vyresnio amžiaus žmonių atskyrumo, vienišumo, bendravimo trūkumo problemas. Daugiau informacijos rasite „Sidabrinės linijos“ paskyroje feisbuke.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.