Prarado 55 eurus: apgauta mergina įspėjo apie gudrią aferistę

Norėčiau įspėti visuomenę apie naują aferų telefonu būdą. Šių metų liepos mėnesį paskambino moteris, norėjusi įsigyti grožio priemonių rinkinį už vos už 20 eurų. Skelbimą buvau įdėjusi gana seniai, tad iš karto susidarė įspūdis, jog pirkėja būtent to ir ieškojo.

Aferistė į apgaulės schemą įtraukė dvi moteris ir išlipo sausa iš balos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Aferistė į apgaulės schemą įtraukė dvi moteris ir išlipo sausa iš balos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Aferistė į apgaulės schemą įtraukė dvi moteris ir išlipo sausa iš balos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aferistė į apgaulės schemą įtraukė dvi moteris ir išlipo sausa iš balos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nukentėjusi

Aug 16, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 15, 2017, 7:50 PM

Ji pasakė, jog norėtų siuntinį gauti per paštomatą, bet kai paklausiau, kokiu adresu jį siųsti, ji atkirto, kad neskubėčiau ir palaukčiau vakaro, mat ji po darbo grįžusi perves pinigus. SMS žinute pasiteiravau, į kokio banko sąskaitą ji pageidautų pervesti pinigus ir ji pasirinko vieną iš dviejų.

Neilgai trukus, vos už kelių valandų atskriejo SMS žinutė į mano telefoną. Moteris rašė, kad labai atsiprašo, tačiau per išsiblaškymą persiuntė per daug pinigų, mat tuo pačiu metu iš kito žmogaus ji pirko bilietus į festivalį. Vietoje 20 eurų į mano sąskaitą turėjo atskrieti net 75 eurai.

Ji iš tiesų paliko itin išsiblaškiusio ir blogo nelinkinčio žmogaus įspūdį, mat netgi pervesti pinigai buvo iš kito banko, nei ji prieš tai pasirinko. Negana to, ji paklausė, ar nebūtų problema pinigus tiesiog įdėti kartu su grožio priemonėmis, nes kitu atveju teks vėl mokėti už banko pavedimus.

Įtarimų nekilo, nes pinigai, galų gale, juk mano sąskaitoje. Todėl įdėjau grynuosius kartu su jos įsigyta preke ir visa tai išsiunčiau.

Po 2 savaičių mane pasiekė šaukimas į teismą. Kreipėsi moteris, kuri, kaip teigė, sumokėjo 75 eurus už tam tikro festivalio bilietus, tačiau jų niekada negavo. Labai sutrikusi kuo greičiau nuvykau nurodytu adresu aiškintis šio įvykio aplinkybių.

Paaiškėjo, jog aferoje dalyvavo iš viso trys šalys – aferistė, aš ir dar viena moteris. Netrukus viskas pasidarė daug aiškiau – grožio prekėmis neva susidomėjusi aferistė perdavė mano sąskaitą niekuo dėtai moteriai ir paprašė pervesti pinigus už bilietus (kas jau iš esmės yra nusikaltimas, nes buvo pasinaudota mano duomenimis) ir žadėjo juos atsiųsti el. paštu.

Be abejo, jokių bilietų trečioji šio įvykio dalyvė negavo, mat aferistė sukurpė gudrų planą pasipelnyti ir išlipo absoliučiai sausa iš balos. Paštomatas nei adreso, nei vardo nereikalauja. Banko sąskaita, iš kurios atėjo 75 eurai buvo niekuo dėtos ir taip pat apgautos moters. O telefono numeris, kuris liko vienintelis siūlo galas, be abejo, išjungtas.

Manau vertėtų susimąstyti – galbūt SIM kortelių registracija ir lieka vienintelė priemonė pažaboti tokio lygio aferistus, kurie be jokių skrupulų, sudarę itin išsiblaškiusio žmogaus įvaizdį, geba išvilioti net 55 eurus ir užsakytą prekę vos už kelių minučių pokalbį telefonu ir vos dvi SMS žinutes.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.