Moters patarimai moterims: „Išsipasakojai draugei? Rizikuoji“

Mielos moterys, kreipiuosi būtent į jus. Moteriška draugystė yra turbūt kitokia negu vyriška. Mes, moterys, labai retai kada turime tikrų draugių. Na, nebent tai yra maloni išimtis iš taisyklės.

Mes, moterys, labai retai kada turime tikrų draugių.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Mes, moterys, labai retai kada turime tikrų draugių.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytoja

2016-08-20 22:14, atnaujinta 2017-05-15 08:31

Nors psichologai sako, kad geriausias psichologas yra gera draugė, tačiau verta tuo abejoti. Išsipasakojusi draugei tu rizikuoji. Pirmiausia, rizikuoji tuo, kad, neduokdie, draugystė pasibaigs, o tada tavo silpnybę žinanti buvusi draugė gali ja pasinaudoti. Be to, moterys yra plepios – patikėkit manim, 99,99 proc. išpasakos viską kitiems.

Gal ne blogo linkėdamos, o tiesiog iš plepumo. Pasidalins gauta informacija tai su motina, tai su seserimi. Juk pagalvos taip: „Aha, ne svetimam žmogui sakau, nieko čia tokio...“ Bet informacija šitaip nutekinama ir ta, kuri norėjo pasiguosti draugei, nusvyla pirštelius.

Dar kitką psichologai mini. Neva moterys moteriškoje draugijoje atsigauna, atsistato savo moteriškąją energiją. Kiek savo kailiu patyriau, tai mitas, visiškai. Kaip tik – buvimas išskirtinai moteriškame kolektyve nualina psichologiškai.

Smagu kartais su drauge pasikalbėti, pasijuokti, per parduotuves „prasinešti“, bet labai atvirauti su jomis nederėtų. Ir apskritai – aš manau, kad moteriškoje draugystėje turėtų būti tam tikros taisyklės.

Pirmoji taisyklė yra pati svarbiausia. Mielos moterys, jokiu būdu net su pačia geriausia ir laiko patikrinta drauge neapkalbinėkite savo antrosios pusės. Juk vyras yra jums artimiausias žmogus, kur kas artimesnis už draugę, kad ir kokia gera ji būtų. Galų gale, paprasčiausiai neetiška nešti šiukšles iš namų. Čia turėtų būti geležinė taisyklė.

Antroji taisyklė būtų tokia: jei turite antrąją pusę, taip pat daugiau laiko leiskite su ta drauge, kuri irgi turi antrąją pusę. Ne todėl, kad reikėtų bijoti nuviliojimo pavojaus, nes ta, kuri ilgą laiką neturi vyro arba yra senmergė, nelabai ir nuvilios. Čia reikalas kitas. Kai abi draugės turi antras puses, labiau sutampa interesai, yra mažiau pavydo ir tuo pačiu – mažiau apkalbų.

Trečioji taisyklė. Jokia draugė negali būti svarbesnė už tavo artimiausią draugą – vyrą. Juk ne su draugėmis gyveni, o su vyru.

Ketvirtoji taisyklė. Pati nebūk įkyri ir neklausinėk apie draugės šeimą, išskyrus mandagias frazes. Pavyzdžiui: „Kaip gyvena tavo vyras, kaip laikosi vaikai? Ar sveiki tavo tėvai?“

Net ir šitų dalykų klausk tik tada, kai tau nuoširdžiai rūpi. Ir penktoji taisyklė. Jeigu jau esate draugės, būkite geranoriškos viena kitai: neišdavinėkite, neapkalbinėkite...

Nors... tiesą pasakyti? Aš apskritai netikiu moteriška draugyste.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.