Tėvelio elgesys suglumino vilnietę – to pamatyti ji nesitikėjo

Vieną vėsoką rugsėjo vakarą mano dėmesį atkreipė vaikų žaidimų aikštelėje ilgiau nei kitos šeimos užsibuvęs tėvas ir vaikas. Nors jau buvo beveik tamsu, o drėgmė ir žvarba tiesiog smelkėsi kiaurai kaulus, bet jie, regis, niekur neskubėjo.

Stebinti situaciją iš šono kilo klausimas: jei tokios būklės tėvas atėjo pasiimti vaiko iš darželio, kaip jį apskritai jam atidavė?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Stebinti situaciją iš šono kilo klausimas: jei tokios būklės tėvas atėjo pasiimti vaiko iš darželio, kaip jį apskritai jam atidavė?<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šiltu, tvarkingu kombinezonu apvilktas maždaug 1,5 metų mažylis svirduliavo žaidimų aikštelėje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šiltu, tvarkingu kombinezonu apvilktas maždaug 1,5 metų mažylis svirduliavo žaidimų aikštelėje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vilnietė

2016-09-25 12:02, atnaujinta 2017-05-12 02:27

Šiltu, tvarkingu kombinezonu apvilktas maždaug 1,5 metų mažylis svirduliuodamas į šalis blaškėsi tarp karstyklių ir smėlio dėžės, o jam iš paskos slankiojo keistokai rankomis gestikuliuojantis vyras. Jis kartais pusiausvyrą jau prarandantį vaiką sugriebdavo už kombinezono kapišono. Tiesa, panašu, kad toks veiksmas iš suaugusio vyro reikalavo daug pastangų išsilaikyti ant kojų. Vyras atrodė girtas.

Atrodė? Netrukus abejonių neliko. Jo atsagstytos striukės kišenėje pradėjo skambėti mobilusis telefonas. Atsiliepęs į skambutį vyras visai pamiršo mažylį ir suskubo agresyviai mojuodamas rankomis aiškinti sūnų iš darželio paėmęs prieš valandą. Sakė, jis jau laukęs jo su auklėtoja, o dabar dar pasivaikščiosią ir trauksią namo.

Stebinti situaciją iš šono kilo klausimas: jei tokios būklės tėvas atėjo pasiimti vaiko iš darželio, kaip jį apskritai jam atidavė? Teko ne kartą girdėti, kad tokių „gyvenimą užšventusių“ tėvelių darželio auklėtojos priverstos laukti iki vėlaus vakaro. Juk nesivesi vaiko į namus, bet panašu, kad tėvus pamačiusios tarpduryje jos taip pat tikrai nesidžiaugia...

Gyvenu viename miegamųjų sostinės rajonų, tad toks tėvo ir sūnaus laisvalaikis nenustebino. Prieš kelias savaites, kai dienos buvo vasariškai šiltos, vieną popietę į namus grįžau per šalia esantį parkelį.

Jame buvo kelios mamos su vežimėliais, kuriuose miegojo vaikai. Atrodytų, nieko keisto, nebent tai, kad rankose šios mamos vidury baltos laikė sidro skardines...

Iš pažiūros jaunos 23-25 metų mamytės saulės atokaitoje plepėjo apie kasdienius rūpesčius ir lyg arbatą ramiausiai viešoje vietoje gurkšnojo alkoholį.

Po poros dienų apie tą vaizdą papasakojau sutiktai kaimynei. Garbaus amžiaus pensininkė tik šyptelėjo: „Matyt, čia jau šiuolaikinė kultūra tokia, visiems viskas galima.“

Man abi tos situacijos nepasirodė „nieko čia tokio“. O jei toks sulėtėjusios reakcijos tėvelis vesis vaiką per gatvę, ar pats vos pradėjęs vaikščioti bamblys su vėjeliu pasileis tiesiai po troleibusu? Kas jau tokio gyvenime nutiko, kad prieš paimant vaiką iš darželio reikėjo taip prisigerti?

Nusprendėte turėti vaikų, turėkite ir atsakomybės. Nepateisinu. Ar tik man tokie vaizdai kelia nuostabą?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.