Daugiavaikė mama nebegali tylėti: „Tokių vaizdų Vilniaus centre neturi būti“

Esu Vilniaus centro gyventoja. Mūsų šeima, auginanti 3 vaikus, gyvena viename gražiausių Vilniaus senamiesčio kiemų: Vilniaus ir Labdarių gatvių sankirtoje.

Daugiavaikė mama piktinasi, kad senamiesčio gyventojai nebuvo deramai informuoti apie panaikintus konteinerius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiavaikė mama piktinasi, kad senamiesčio gyventojai nebuvo deramai informuoti apie panaikintus konteinerius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija

2016-12-23 12:10, atnaujinta 2018-02-09 21:04

Neseniai Vilniaus gatvę pradėjo remontuoti, netrukus iš kiemo mįslingai dingo šiukšlių konteineriai. Kartu su kaimynais pradėjome ieškoti, kurgi jie pradingo.

Paaiškėjo, kad sunkiasvoriai automobiliai dėl remonto darbų negali pasiekti mūsų kiemo ir konteinerių niekas negali išvežti. Todėl be jokių paaiškinimų konteineriai tiesiog buvo išvežti. Per savaitę konteinerių vietoje atsirado nemenka šiukšlių krūva, greičiausiai ne visi suprato, kad konteinerių nėra ir nebus artimiausiu metu.

Prieš kelias dienas kažkas vis dėlto nusprendė informuoti gyventojus apie pokyčius: virš krūvos atsirado A4 dydžio lapas su smulkiu šriftu, spėju, kad išsamus paaiškinimas apie situaciją. Bet kad jį būtų galima perskaityti, reikėtų įbristi į atliekų krūvą ir dar turėti padidinamąjį stiklą...

Įdomiausia, kad mūsų kieme viename iš garažų savo inventorių laiko visi senamiesčio kiemsargiai. Jie tikrai ten lankosi ir negalėjo nepastebėti vis augančios atliekų krūvos.

Na, nejaugi negalima sutvarkyti kiemo ir civilizuotai informuoti apie pokyčius gyventojus?

***

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis paaiškino, kad kol vyksta Vilniaus g. rekonstrukcija, šiukšliavežiai negali privažiuoti prie kiekvieno kiemo ir iš ten paimti mišrių komunalinių atliekų.

„Todėl laikinai mišrių komunalinių atliekų konteineriai yra ten, kur galima privažiuoti, – Islandijos ir Vilniaus g. sankirtoje ir namo Labdarių g. 3 kieme.

Apie tai buvo informuoti ir gyventojai, ir įmonės, jiems nurodyta, kur šiuo metu yra konteineriai. Buvusiose konteinerių pastatymo vietose „Senamiesčio ūkis“ pakabino skelbimus, kad šioje vietoje laikinai atliekas išmesti draudžiama, nurodant konkrečias vietas.

Teritorijas tvarkančios įmonės įpareigotos kuo skubiau sutvarkyti netvarkingus kiemus“, – sakė Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas.

Galbūt jūsų miesto dalyje taip pat netvarka? Pasidalinkite savo pasakojimu. Jūsų laiško laukiame adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant čia

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.