Nuėjo į baseiną ir pasibaisėjo vaikus atvedusių tėvų elgesiu

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (toliau – LVJC) jau buvo uždarytas dėl legionelių protrūkio, bet, atrodo, padėtis nelabai keičiasi.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos vaikų ir jaunimo centras.<br>V.Balkūno nuotr.
Persirengimo patalpose tėvai neretai užmiršta apie elementariausią higieną.<br>123rf nuotr.
Persirengimo patalpose tėvai neretai užmiršta apie elementariausią higieną.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina

Feb 19, 2017, 10:23 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 7:27 PM

Ne, jokio legionelių protrūkio nėra, tačiau baisėtis verčia bendroji higiena.

Baisiausia, kai, lankantis LVJC baseine tenka apsilankyti bendrose persirengimo patalpose. Savaime suprantama, kad vidinės kultūros turi laikytis ir patys lankytojai.

Deja, su batais persirengimo patalpose tenka pamatyti ir tėvus, atėjusius pasiimti savo atžalų, o ką jau kalbėti apie pačius vaikus.

Būtų galima manyti, kad persirengimo patalpos visai nereikalingos, nes jei lankytojai batų negali nusiauti prie persirengimo kambario, kur yra įrengtas ir suoliukas, kam juos apskritai nusiauti einant į baseiną?

Aišku, klausimas retorinis, tačiau ar pati LVJC administracija yra linkusi šią problemą spręsti, lieka neaišku.

Norisi tikėti, kad šiai problemai išspręsti lėšų galėtų rasti. Juolab kad LVJC patalpose glaudžiasi ir privatus vaikų darželis su greta įrengta vaikų žaidimo aikštele.

***

Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovai komentavo, kad jie yra atvira ir bendradarbiaujanti institucija, kurios misija – ugdyti sėkmingą žmogų, užtikrinant tinkamą paslaugų kokybę.

„Apgailestaujame, kad kai kurie klientai susiduria su tam tikrais nesklandumais, todėl norime dar kartą paraginti visus LVJC bendruomenės narius tokiais atvejais kreiptis tiesiogiai į administraciją ar informacinį centrą.

Atsakant į jūsų pateiktus klausimus, norėčiau paminėti kad LVJC laikosi higienos normų pagal visus teisinius reikalavimus.

Taip pat visi LVJC sveikatingumo centro paslaugų gavėjai yra supažindinami su centre galiojančiomis taisyklėmis, persirengimo kambariuose patalpinti taisykles primenantys specialūs ženklai, o prie įėjimo į sveikatinimo zoną yra pastatytas aparatas, kuriame galima įsigyti vienkartinę avalynę, jei baseino klientai pamiršta atsinešti reikalingą apavą.

Taipogi medicinos darbuotojai prevenciškai tikrina persirengimo kambarius ir įspėja klientus, kurie nesilaiko bendrųjų LVJC taisyklių.

Mes sprendžiame iškilusias problemas, pasižadame sustiprinti kontrolę, tačiau raginame ir klientus būti sąmoningesniais; mūsų siekis – ne draudimais, o geranorišku bendradarbiavimu grįsti santykiai su visais LVJC klientais.

LVJC patalpose veikiantis vaikų darželis nėra LVJC nuosavybė. Patalpos yra nuomojamos su LVJC steigėjo (Švietimo ir mokslo ministerijos) leidimu. LVJC yra biudžetinė įstaiga, kuriai duotas leidimas teikti nuomos paslaugos.

Tai yra įtraukta ir į LVJC nuostatus (7.2 punktas), o nuomos patalpų įkainiai yra patvirtinti ir visiems laisvai prieinami LVJC internetinėje svetainėje“, – buvo rašoma Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovų komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.