Vestuvių akibrokštas: išgirdus makiažo kainą nuotakos veidas iškart persimainė

Šią vasarą su išrinktuoju planuojame sumainyti aukso žiedus. Kas pastaruoju metu tuokėsi, tikrai žino, kad vestuvės – malonumas nepigus. 

 Nuotaka guodėsi, kad vien ištarus žodį „vestuvės“, paslaugų kaina šokteli kelis kartus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Nuotaka guodėsi, kad vien ištarus žodį „vestuvės“, paslaugų kaina šokteli kelis kartus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 8:27 AM

Šiais laikais viskas tiesiog brangsta akyse, todėl mes nusprendėme suruošti kuklią šventę nedideliame būryje pačių artimiausių žmonių. 

Brangu net kukliai

Kuklaus vestuvių biudžeto tikrai nešvaistėme fejerverkams, muzikantams ar gyvų gėlių dekoracijoms.

Tam, kad įsivaizduotumėte, kiek kainuoja surengti vestuves, galiu pasakyti, kad fotografo paslaugos atsieina iki 1000 eurų, vestuvinės suknelės nuoma parai – apie 800 eurų, už nuotakos puokštę prašo ir 150 eurų.

Todėl vestuvės vidutines pajamas uždirbančiai porai yra brangus malonumas net ir organizuojant kuklią ceremoniją.

Teko skaityti atsiliepimus, kad vienoje pajūrio kurorto bažnyčioje kunigas už santuokos ceremoniją paprašė 1000 eurų aukos!

Šokiravo makiažo kaina

Vien užsiminus, kad užsakoma paslauga yra ne šiaip kokiai šventei, o vestuvėms, kaina iškart šokteli kelis kartus. Kartais netgi iki neakedvačių sumų.

Kodėl taip sakau? Nes pati tuo įsitikinau. Bendradarbė prieš porą savaičių pas vieną meistrę užsisakė šventinį makiažą, už kurį paprašė 40 eurų.

Meistrės darbai man taip pat labai patiko, todėl nutariau parašyti jai ir aš. Tik man įvardinta suma buvo visai kita. Žinote, kiek paprašė už šventinį makiažą nuotakai? 100 eurų. 

Net prisėdau! Jei paverstume sumą litais, tai būtų 350 litų. Koks makiažas atliekamas už tokią kainą? Nuotaka apibarstoma aukso dulkėmis? Jai į raukšles dar gal papildomai sušvirkščiamas botoksas? 

Mūsų žiedų pagaminimas tiek pat kainavo...

Vengė stebuklingo žodžio

Primenu, kad mano bendradarbei vos prieš kelias dienas kaina buvo nurodyta beveik perpus mažesnė... Dėl to man buvo dar pikčiau.

Padėkojau ir pamiršau tos meistrės kontaktus. Susisiekusi su kitais grožio salonais tokių žodžių, kaip „vestuvės“, „nuotaka“ stengiausi vengti. Ir ką jūs manote? Vizažistės paslaugos atpigo kone trigubai. Už šventinį makiažą jau prašė 25-30 eurų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.