Emigrantė atvėrė akis apie daugiausiai alkoholio suvartojančią tautą: „Šie vaizdai viską pasako“

Naujiena prajuokino

Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
 Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
Lietuvės darytos nuotraukos, kaip lėbauja žmonės užsienyje, privertė vokietę raudonuoti.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-29 06:27, atnaujinta 2017-05-29 06:39

Šiandien atėjo pas mane viena vokietė ir išpūstomis akimis pranešė naujieną: „Ar tu žinai, kad Lietuva užima pirmą vietą sąrašuose kaip daugiausiai alkoholio vartojanti šalis Europoje?“ 

„Iš kur jūs išgirdot šią nesąmonę?“, – sakau jai. 

„Ką tik per televiziją išgirdau – džiaugsmingai tęsė ji. – Aš visada žinojau, kad lietuviai, kaip ir rusai, yra alkoholikai. Bet kad šitaip gertų, tikrai nesitikėjau.“ 

Nusišypsojau ir paprieštaravau jai: „Neteisybę sako. Netikėkite televizoriumi, o geriau jį išmeskite. Nėra ta mūsų Lietuva prasigėrusi ir nevaikšto mūsų gatvėmis jokie zombiai ir pabaisos. 

Tiesa, kaimuose galėtų gerti ir mažiau, tačiau visi geriantys yra vyresnio amžiaus, turintys priklausomybę žmonės. Tie, kurių buitis yra maždaug sutvarkyta. Ir geria jie iš neturėjimo ką veikti.

O daugiausiai iš liūdesio dėl išvažiavusių vaikų ir dėl to, kad neturi jokio užsiėmimo.

Trūksta veiklos

Nes pas mus nėra taip gerbiami vyresnio amžiaus žmonės, kaip Vokietijoje, nėra tiek daug įvairių būrelių, skirtų jiems pralinksminti, dėl mažų pensijų jie negali sau leisti nei pakeliauti, nei kaip nors kitaip papramogauti. 

Vienintelė likusi pramoga – nueiti į Bažnyčią bei paskandinti savo nerimą alkoholyje. Todėl jie ir geria.

Bet ir dėl tokios susiklosčiusios padėties netikiu, kad tokie žmonės nors kiek turėjo įtakos statistikai. Nes kaimuose žmonės perka pigesnę naminę, kurios tikrai niekas į sąrašus neįtraukė. O jaunimui apskritai gerti nėra kada. 

Jaunimas dabar tupi Europoje ir kala pinigus sau ir savo šeimoms pragyvenimui. Tad jei jis ir gertų taip smarkiai, kaip bandoma parodyti, tai pakeltų kitų šalių alkoholio suvartojimo statistiką, ne Lietuvos. 

Atvėrė akis vokietei

Mano manymu, vokiečiai geria daugiausiai. Jūs tik pažiūrėkite, kas pas juos darosi. Ir vairuoja išgėrę, ir kiekvieną penktadienį-sekmadienį vien baliai festivaliai. Visos kavinės pilnos žmonių.

Šūkauja, rėkauja ir geria iki vidurnakčio. Ir ne tik kavinėse, bet ir savo namų kiemuose. Paskui iki paryčių dainuoja dainas bei rėkia įvairiais nesąmones neduodami ramiai miegoti kitiems žmonėms. 

Pas mus tokio erzelio tikrai neišgirsi vidury miestelio. Pas mus daug ramesni žmonės. Be to, Lietuvoje niekas namuose nelaiko alaus dėžių bei retai kas turi pilną barą „šnapso“. Nes nėra už ką visa tai nupirkti. 

Lietuviai nedaro tragedijos, jei neišgers vakarienei taurės vyno bei nepažiūrėsi kokių varžybų be alaus butelio rankose. O vokiečiams tai būtų katastrofa. Ir jūs vis tiek sakysite, kad Vokietija yra negerianti šalis, o Lietuva – degeneratų alkoholikų? Nesąmonė!“ 

Parodė įrašą

Parodžiau jau susiraukusiai vokietei nufilmuotą vaizdo medžiagą, kurioje girdisi bei matosi, kaip linksminasi po mūsų langais esančioje kavinėje atsipalaidavę vokiečiai bei nuotrauką, padarytą Berlyno centre viename namo kieme. 

Šiuose užfiksuotuose vaizdeliuose matosi, kiek kiekvieną savaitgalį išgeria vokiečiai... Mūsų ginčas baigėsi tuo, kad mes kiekviena likome prie savo nuomonės.

Vokietė galvoja, kad mes tokie, kokie jiems pasako jų televizorius. O aš galvoju, kad mes normalūs žmonės, nes nežiūriu televizoriaus bei neseku statistikos. 

Nors, tiesą pasakius, lietuviai ne visai normalūs. Truputį nelaimingi. Nes negalime dėl tam tikrų priežasčių būti tokie ramūs ir užtikrinti dėl ateities, kaip gali būti vokiečiai. Bet šios tikros, nesumeluotos statistikos niekada neparodys joks televizorius Europoje.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?