Darbo nerandanti abiturientė: „Nesitikėkit, kad dirbsiu prekybos centre“

Birželis – ne tik atostogų, kelionių, iškylų gamtoje metas, bet ir naujo gyvenimo pradžios simbolis universitetų, kolegijų profesinių mokyklų abiturientams. Pirmąjį vasaros mėnesį ne vienam ką tik diplomuotam abiturientui tenka žengti pro lig šiol nevarstytas, slaptingas, bet viliojančias darbo rinkos duris ir išsiųsti pirmąjį CV potencialiam darbdaviui. 

 Esu ryžtinga ir kovinga asmenybė, todėl pasiduoti savo kelyje tikrai neketinu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Esu ryžtinga ir kovinga asmenybė, todėl pasiduoti savo kelyje tikrai neketinu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jovita

Jun 14, 2017, 10:24 AM, atnaujinta Jun 14, 2017, 10:46 AM

Tik kyla klausimas, ar darbo rinka yra tolerantiška ir atvira ką tik studijų duris užvėrusiam jaunimui, ar joje yra vadovaujamasi idėja, kad nesvarbu, kokias studijas abiturientas yra baigęs, tačiau kiekvieno jaunuolio karjera Lietuvoje turi prasidėti „Maximoje“ gniaužant ir kasoje kolekcionuojant sunkiai iškovotus žmonių pinigus ar kokioje nors picerijoje išreiškiant menininko gebėjimus kepant picas? 

Pati esu ką tik diplomuota abiturientė, tačiau po ilgų bandymų nugrįsti kuo palankesnį, įdomesnį, kūrybiškesnį kelią į darbo rinką dabar savo būseną turbūt galėčiau prilyginti kokiai nors belytės asmenybės būsenai, nes neprisibelsdama į darbdavių duris keliu sau tokius klausimus: kas aš esu?, kas man negerai?, kokia aš turėčiau būti?, kas nulemia mano vertę?  

Esu ryžtinga ir kovinga asmenybė, todėl pasiduoti savo kelyje tikrai neketinu ir aš surasiu jei ne aukso, tai bent sidabro ar bronzos viduriuką, tačiau, visagaliai ir visažiniai Lietuvos verslininkai, kuriems darbuotojai be patirties yra nereikalingi, nesitikėkit, kad save gerbiančios asmenybės karjeros pradžia pasirinks iš gailesčio jūsų numestą išdžiūvusį, visų apčiulptą, žmonių asmenybes išsiurbiantį kaulą, t.y. darbą „Maximoje“ skaičiuojant jums uždirbamus pinigus arba, pavyzdžiui, darbą kokioje nors picerijoje kepant picas liaudžiai. 

Gal laikas yra atsimerkti ir žiūrint į žmogų matyti daugiau nei pigią darbo jėgą, ir vertinti jį ne pagal tai, kokioje įstaigoje jis mokėsi, kokia yra jo darbo patirtis, tačiau pagal tai, kokia yra jo asmenybė ir kokia stipri yra jo vidinė motyvacija, ir suteikti jam galimybę įrodyti, ko jis yra vertas, net jei jis neturi jokios darbo patirties, o ne valytis į jį batus, nežinant, kad vieną dieną gali tekti ir darbdaviui, ir darbuotojui braidyti po tas pačias balutes. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.