Pajūryje išgirdus 6-mečių pokalbį net užkaito ausys – dar nejaukiau pasidarė atėjus mamai

„Tikrai nepuolu auklėti svetimų vaikų pasitaikius pirmai progai, bet praėjusį savaitgalį Palangoje matytos situacijos ilgai negalėjau išmesti iš galvos“, – laiške „Bendraukime“ rašė naujienų portalo skaitytoja Laura A.

 Vaikų pokalbis pajūryje ir jų tėvų elgesys moteriai atėmė žadą.<br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
 Vaikų pokalbis pajūryje ir jų tėvų elgesys moteriai atėmė žadą.<br> T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura A.

Jul 18, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 10:14 AM

Skaitytoja pasidalijo istorija, kuri, anot jos, tarsi veidrodis atspindi labai liūdną vaizdą, kas nutinka, kai tėvai savo vaikams leidžia viską, nebrėždami jokių ribų.

Nugirdo vaikus

„Kaip ir daugelis lietuvių, savaitgalį skubėjau pasidžiaugti gražiais pajūrio orais ir pora dienų pailsėti Palangoje. Kartu su sese apsistojome viename vasarnamių komplekse.

Tarp kelių daugiabučių pastatų virš antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės buvo įrengta jauki terasa, kurioje nuolat žaisdavo vaikai, o jų tėvai stebėdavo savo atžalas iš balkonų, ar čia pat terasoje ilsėdavosi ant supynių ir terasoje išdėliotų sėdmaišių.

Vieną pavakarę terasoje ilsėjomės ir mes, o kiek tolėliau grupė šešių-septynių metų berniukų žaidė kompiuterius žaidimus telefonuose. Tikrai nebūčiau atkreipus dėmesio į tvarkingos išvaizdos gražiai aprengtus vaikus, jei ne garsai, kurie nuolat sklido iš jų lūpų. Kiekvienas atliktas veiksmas buvo palydimas riebiais rusiškais keiksmais. 

Ypač dažnai emocijos buvo reiškiamos skanduojant žodžius, kuriais rusų kalboje vadinamos laisvo elgesio moterys, vaikų žodyne ypač svarbią vietą užėmė lytinių organų pavadinimai (tikrai ne tie jų variantai, kurie minimi biologijos vadovėliuose). 

Trūko kantrybė

Kantrybė trūko, kad liepdamas bičiuliui pasitraukti mažametis ramiu veidu pavartojo lytinius santykius nusakantį veiksmažodį.

Į terasą atėjo vieno iš vaikų mama. Moteris su šuneliu jaukiai įsitaisė ant sėdmaišio. Tiesa, kito suaugusio žmogaus pasirodymas fone nė kiek nesutrikdė keikūnų ir netrukus keiksmų lavina toliau liejosi laisvai.

Mamai nė motais

Dar kartą ramiu balsu pakartojau, kad norėčiau, jog mažiai liautųsi plūstis ir atsisukau į motiną tikėdamasi iš jos pritarimo drausminant padaužas, tačiau moteris apsimetė, kad nei manęs, nei vaikų negirdi. 

Po kurio laiko į terasą atėjo kito berniuko mama ir priminė, kad jie turi kažkur važiuoti: moteris vis baksnojo sūnui į nugarą ir kažką švelniai kuždėjo, o sūnus net nesiteikė į ją atsisukti ir toliau kažką tarėsi su draugais. Po kurio laiko moteris tiesiog nuėjo į savo butą. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.