Vilnietis išklojo, kodėl jį erzina atvykėliai iš provincijos

Esu vilnietis. Ne iš Varėnos atvykęs prieš du mėnesius. Todėl žinau, kas man svarbu buvo, yra ir bus.

Vilnietis piktinasi, kad didžiausią mokesčių naštą tenka nešti tik vietos gyventojams, o ne atvykėliams iš kitų miestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilnietis piktinasi, kad didžiausią mokesčių naštą tenka nešti tik vietos gyventojams, o ne atvykėliams iš kitų miestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilnietis piktinasi, kad didžiausią mokesčių naštą tenka nešti tik vietos gyventojams, o ne atvykėliams iš kitų miestų.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilnietis piktinasi, kad didžiausią mokesčių naštą tenka nešti tik vietos gyventojams, o ne atvykėliams iš kitų miestų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andrej

Aug 27, 2017, 3:35 PM

Mokesčius moka ne atvykėliai

Man tikrai džiugu, kad gerinamas susisiekimas troleibusais ar panašiai, bet aš vilnietis. Turiu automobilį. Ir ne vieną. Todėl man realiai nusispjauti ant troleibusų kiekio mieste, „fortkių“ kiekio ir kito „chlamo“ juose. 

Labiausia užknisa, kai sakoma, kad „dovanoja“ kelius, darželius ir kitus „briedus“. Niekas nieko nedovanoja, atsipeikėkit. Viskas daroma už mūsų pačių, vilniečių, prisiregistravusių mieste, mokesčiams sumokėtus pinigus. 

O kaimiečiai, kurie „chaliavai“ važinėja su „talončikais trulikų“ ar „bulkom“ paduobėm, realiai mokesčius palieka savo kaime, kuriuos pasiima per „lokalmainius transfeirus” vietinis buvusio „chalchozo načialniko vnūkas”.

Mokesčiai auga

O dabar prie reikalo. Daug visokių gerų ir blogų dalykų mes matom. Bet realiai mane labiausiai „knisa“ tai, kad Vilniaus valdžia tik imituoja rūpinimąsi gyventojais. O pačios didžiausios ir realiausios problemos lieka neišspręstos. 

Pažiūrėkim į komunalinį ūkį – mokesčiai už butų patarnavimus toliau vartomi kaip nori, tik dengiamasi skirtingais vardais – Naujamiesčio ūkis, Antakalnio būstas, Namų priežiūros centras ir dar 30 tokių panašiais pavadinimais. 

Komunalininkai sąskaitose išrašo ką nori, ir tu turi susimokėti. Jei nesutinki ir kreipiesi į savivaldybę, atsakymas vienas – mes ne prie ko – eik į teismą. Tokia ta ir nauda iš Vilniaus. Tik kelius „dovanot“. O kai einam prie sąžiningo gyvenimo sąlygų, lieka tyla.

O ką jau kalbėti apie nelegalias statybas. Viena nupjauta tuja per 3 metu?  C’mon? O kur kitos nelegalios statybos? Individualių namų, daugiabučių – išeina straipsnis, o po poros dienų jau būna pamirštas. Dideli verslininkai daro, ką nori. O mažieji gyventojai turi už tai sumokėti savo nepatogumu privažiuoti, prisiparkuoti ar susimokėti kitus mokesčius.

Verslininkai nebaudžiami

O kaip dėl reklaminių iškabų, kurioms butų ir patalpų savininkai nėra davę sutikimų? Tik iš penkto karto savivaldybė sureaguoja, „ok“, tai buvo neteisėtai, duodam 3 mėnesius pasitaisyti, per kuriuos biznieriai bėga pas kaimynus rinkti parašų su saldainiais ir „šaibom“ po penkis eurus monetomis. Susitvarko. Ir viskas ok. 

Bet ne ok tai, kad kai pastatai savo mašiną vietoje, kur 10 metų stovėjimas buvo nemokamas, o šiandien jau reikia susimokėt, ir tave iš karto drožia ant baudos? Kodėl stambiems verslininkams duodama laiko pasitaisyti, kad jie galėtų toliau stambiai lobti, o paprastiems gyventojams nuaunamos paskutinės kelnės?

Viskas gerai. Miestas auga. Traukiam kaimiečius, reik miestą auginti dėl statistikos. Bet noriu atkreipti dėmesį, kad augtumėt ir pelnytumėtės ne iš mūsų, vilniečių, įpratusių gyventi savo nuolatinį ir patogų gyvenimą, bet stengtumėtės uždirbti ir iš verslo subjektų, kuriems šiuo metu, kaip ir ankstesnioji valdžia, panašu, klūpi ant kelių.

Jūs, politikai, eisit toliau su savo „dovanotų kelių žygdarbiais”, o aš stebėsiu jūsų augančias pajamų deklaracijas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.