Tėvai pasipiktinę: Rugsėjo 1-osios šventėje - direktorės šokis pagal „Despacito“

Kai kurie Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokinių tėvai, susirinkę į Rugsėjo 1-osios šventę, liko nemaloniai nustebę, kai mokyklos direktorė mokslo metus pradėjo šokiu pagal populiarią erotika pusluojančią dainą „Despacito“.

 Direktorės šokis nustebino kai kuriuos tėvus.<br> Facebook nuotr.
 Direktorės šokis nustebino kai kuriuos tėvus.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 3:50 PM, atnaujinta Sep 5, 2017, 6:08 PM

Pasispiktinę tėvai pasidalino įrašu socialiniame tinkle „Facebook“.

„Quo vadis, Lietuvos švietime?

Vilniaus P.Vileišio progimnazijoje rugsėjo pirmosios šventė pradedama su „seksova“ daina ir apšildančia šokėja.

O kad balaganas turėtų ir dvasingo karnavalo požymių, pabaigoje pakviečiamas kunigėlis.

Čia iš serijos, kai išeita dėl didelio rašto iš krašto“, – komentavo vaizdo įrašu pasidalinęs mokyklos tarybos narys.

 

„Mokyklos tėvelių vardu dėkojame direktorei už karštą, erotišką Mokslo ir žinių šventę. Visiems įgriso pradėti mokslo metus Tautine giesme ar kitomis nesąmonėmis – pradėti mokslo metu šokant ir dainuojant „Despacito“ buvo „cool“! Yeah baby! O kaip dainavo, lingavo direktorė, ne blogiau kaip Zuleyka... Kalėdų šventei laukiame šokio apie stulpą.

Kas nematė – pabandykite įsivaizduoti: pati šventės pradžia, direktorė sako – pradėkime šventę nuo (visi galvojo, vėl ta Tautinė giesmė) „Despacito“! Gaila, kokybė garso prasta buvo – neužvedė tėvelių, pačiai direktorei teko dainuot ir šokt: „Pasito a pasito, suave suavecito, nos vamos pegando paquito a paquito, deeespaaciiito“...

Smaaaagu.

Su didele viltimi laukėme naujos direktorės ir dėkojame savivaldybei už parinktą naują inovatyvią specialistę. Lauksime kalėdinių šokių apie prakartėlės stulpą“, – ironizavo kitas pasipiktinęs tėtis.

Tiesa, nepatenkinti buvo ne visi.

„O man visai patiko. Šaunuolė direktorė, kad moka susikalbėti su vaikais jų kalba, o nevaidina dar vienos subiurokratėjusios, nuobodžios, sovietiniu marazmu persmelktos mizanscenos, pavadintos „rugsėjo 1-osios Šventė”, – įrašą komentavo kitas mokyklos bendruomenės atstovas.

Direktorė: tai vyko prieš oficialias iškilmes

Laikinai einanti Petro Vileišio progimnazijos direktorės pareigas Asta Turskienė paaiškino, kad šokis pagal populiariąją „Despacito“ vyko dar prieš prasidedant oficialioms iškilmėms, kuomet mokiniai ir tėvai dar tik rinkosi į šventę.

Šventėms dalyviams renkantis, skambėjo ir daugiau populiarių dainų, simbolizuojančių vasaros linksmybes – seksualusis „Despacito“ buvo tik vienas iš daugelio fone skambėjusių hitų.

„Turime labai smagų šokių mokytoją, pasaulio čempioną Dainių Joffę, kuris paprastai dalyvauja visose mokyklos šventėse. Scenarijus buvo sumanytas toks: jis šokdina vaikus ir tėvus pagal įvairias populiarias dainas.

Tada išeina direktorė ir paklausia, ar visi susirinko, ar visi nori mokytis: pirmokai, antrokai, ir taip toliau. Ir prasideda oficiali šventės dalis. Pristatomi mokytojai, tada Bernardinų bažnyčios kunigas palinki visiems gražių mokslo metų, visi sugieda Tautinę giesmę“, – pasakojo A.Turskienė.

Tiesa, mokytojas D.Joffė negalėjo dalyvauti mokyklos šventėje, todėl buvo pasikviesta studentė šokėja visiems išjudinti. „Deja, jai nepavyko to padaryti“, – apgailestavo mokyklos vadovė.

Laikinoji direktorė sakė tokios neigiamos tėvų reakcijos nesitikėjusi, tačiau pabrėžė, kad mokykloje yra 5-10 tėvų, kurie nuolat yra viskuo nepatenkinti ir kelia skandalus, rašo skundus. „Galbūt tie tėvai būtų buvę patenkinti, jei būtų sugrotas Sovietų Sąjungos himnas“, – svarstė ji.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.