Po incidento poliklinikos tualete gydytojai teko viešai atsiprašyti

Situacija įvyko praėjusią savaitę, kai su karščiuojančiu, viduriuojančiu ir vemiančiu anūku atvykome į Marijampolės Pirminės sveikatos priežiūros centrą (PSPC), liaudiškai sakant – vaikų polikliniką. 

Į Marijampolės vaikų polikliniką sergantį anūką atvedusi močiutė nesitikėjo, kad kelią iki tualeto pastos užraktas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Į Marijampolės vaikų polikliniką sergantį anūką atvedusi močiutė nesitikėjo, kad kelią iki tualeto pastos užraktas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

Sep 27, 2017, 6:23 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:34 PM

Anūkui 5 metai. Eilė pas gydytoją nemaža, bet žmonės supratingi, pasiūlo mums apsilankyti be eilės. Labai ačiū mamytėms, laukusioms prie 203 kabineto. 

Vaistus ir gydymą paskyrė, vaikus pasiunčiau į mašina, o pati nubėgu išrašytų vaistų į vaistinę. Ten eilutė, skambutis – mažius viduriuoja, nori į tualetą. 

„Bėkit čia, prie lifto yra tulikas – aš lauksiu!“ – sakau anūkui.

O ne! Ten kabo informacinis lapelis: „Raktas pas vaikų registratorę“. Nubėgu tekina ten. Prasiveržiu pro eilę: „Duokit raktą, vaikas viduriuoja“. 

Nežinau net kam adresuoti šį klausimą, bet jis skamba taip – ar normalu, kad poliklinikoje neveikia tualetai ir nėra muilo rankoms plauti? Aš ne į stoties tuliką atėjau, o į poliklinikos, kur visi mes žinome, kad ligos persiduoda per neplautas rankas. 

Kur vėl kam pinigų biudžete neužteko, kad tokioj įstaigoj būtų pripildyta muilo ir popieriaus, ir tualetai ligoniams būtų atviri? 

Tokioje įstaigoje muilo dozatorius turi būti pilnas! Gaila ne nufilmavau ir nenufotografavau, bet buvo ne iki to. 

***

Marijampolės Pirminės sveikatos priežiūros centro Vyriausioji gydytoja Regina Čiuplevičienė atsiprašė dėl to, ką pacientams teko patirti.

„Pirmame aukšte esančius tualetus rakiname dėl to, kad juos nusiaubia netikėliai. Išvagia ne tik popierių, bet ir unitazo dangčius. 

Antras aukštas yra atokesnis, todėl ten esančių tualetų nerakiname. Bet pasitaiko, kad ir iš ten pavagia, nespėjame sužiūrėti. Tačiau visada stengiamės, kad netrūktų popieriaus ir muilo. 

Moteris galbūt atsitiktinai užtaikė. Tikrai nuolatos taip nėra, gali užeiti ir įsitikinti bet kas. Mūsų tualetai visada sutvarkyti ir kvapnūs. Dienos metu visada lankosi valymo tarnyba.

Žinoma, po kai kurių pacientų vaizdas tualete primena tragediją. Būna baisu, kokius tualetus žmonės kartais palieka. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.