Graudų vaizdelį nufotografavusi mama: „Nenorėčiau, kad čia būtų mano vaikai“

Į darbą važiuoju visuomeniniu transportu. Nepulsiu skųstis paslaugų kokybe, nes esu visiškai patenkinta.

Autorei pagailo vargšų vaikų, kuriems autobuse tenka stovėti sukaitus ir susigrūdus, griuvinėti kaip kamuoliukams ties kiekvienu posūkiu.<br>Skaitytojos nuotr.
Autorei pagailo vargšų vaikų, kuriems autobuse tenka stovėti sukaitus ir susigrūdus, griuvinėti kaip kamuoliukams ties kiekvienu posūkiu.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė

Oct 12, 2017, 11:51 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 7:35 PM

46 maršruto autobusas – švarus, nepersigrūdęs, iš miegamųjų rajonų centrą pasiekia per keliolika minučių. Patogiai atsisėdu, spėju pasiklausyti vieną kitą mėgstamą dainą.

Bet kartais komforto būna mažiau. Kai pamatai artėjantį autobusą iš pažiūros tuščiais, bet tirštai aprasojusiais langais, supranti – jame bus ankšta. Ir labai triukšminga. Mat į „Skalvijos“ kino teatrą kultūrintis važiuoja vaikai.

Šį kartą būtent taip ir buvo. Iš Pašilaičių – vadinasi, greičiausiai iš Žemynos progimnazijos, – vyko gal trys priešpaauglinio amžiaus klasės. Viduje – sausakimša, vaikai su kuprinėmis spraudėsi iš priekio į galą ir atgal. Apie decibelus – patylėsim, jiems nukenksminti yra ausinės su muzika.

Ir – o varge – Buivydiškių stotelėje, vadinasi, iš Maironio progimnazijos, į ir taip pergrūstą autobusą susipakuoja dar viena klasė antrokėlių. Aptūlotų, su gobtuvais, storais šalikais bei ryškiai geltonomis „Apsaugok mane“ liemenėmis.

Gaila keleivių, bet dar labiau gaila tų vargšų vaikų, kurie stovi sukaitę ir susigrūdę, garuodami drabužius permerkusiu lietumi ir prakaitu, neturėdami, kur laikytis, ir griuvinėja kaip kamuoliukai ties kiekvienu posūkiu.

Suprantu – mokyklos privalo kiekvieną mėnesį surengti vaikams edukacinę išvyką. Pati turiu mokyklinio amžiaus vaiką, kuris lanko mokyklą, esančią palei to paties 46 autobuso maršrutą tarp dviejų minėtųjų – Sietuvos progimnaziją.

Tačiau nė karto, kiek tenka važinėti, neteko susidurti su pyplių grūstimi iš šalia šios mokyklos esančios stotelės. O ir nenorėčiau, kad mano vaikas šustų ir griuvinėtų tarp tetų ir dėdžių užpakalių, o gal dar ir apibartas liktų už tai, kad garsiai šūkauja, juda, sėdi ar stovi.

Manote, jie nevažiuoja į edukacines išvykas? Važiuoja, kaip ir visi. Bet viešuoju transportu nesigrūda. Taip, tai lygiai tokia pat valstybinė mokykla, kaip ir kitos. Bet pedagogų požiūris, kaip matyti, kitoks.

Mokytojos išvykoms kas mėnesį suorganizuoja autobusą, kuris saugiai visus nuveža ir parveža. Tam reikalui tenka sukrapštyti po porą eurų nuo kiekvieno vaiko.

Ar tai didelė suma? Viskas priklauso nuo požiūrio į vaiką, kiek jums vertas jo orumas, komfortas ir saugumas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.