Vaiką nuo patyčių gynusi mama mokyklai tapo nepatogi – pati sulaukė kaltinimų

Mano vaikas lanko vieną Vilniaus pradinę mokyklą, kurioje prasidėjo baisios patyčios. Kreipiausi į vaikų teises. 

Mama nebežino, kaip padėti mokykloje skriaudžiamam savo vaikui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mama nebežino, kaip padėti mokykloje skriaudžiamam savo vaikui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mama nebežino, kaip padėti mokykloje skriaudžiamam savo vaikui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mama nebežino, kaip padėti mokykloje skriaudžiamam savo vaikui.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Anonimė

Nov 3, 2017, 1:54 PM

Problemą ignoruoja

Per „Mano dienyno“ sistemą dar pavasarį parašiau laišką mokytojai ir direktorei dėl susidariusios padėties, tačiau jokio atsakymo nesulaukiau. 

Toje mokykloje yra daug problemų, tačiau jų niekas nenori fiksuoti – patogiau tiesiog ignoruoti. Galiausiai mes tapome nepatogūs asmenys ir dabartiniame etape kaltinimų sulaukė mano vaikas.

Jei atžala grįžta iš mokyklos su sugadintais daiktais, mokytoja tik gūžteli pečiais, kad kažkas turbūt pajuokavo. Parašau laišką, kad vaikas namo grįžo sumuštas, su mėlynėmis. Atrašo, kad be tėvų susitikimo nieko vertinti negali. Tada prašau suorganizuoti susitikimą su skriaudžiančių vaikų tėvais. Tyla. 

Bandžiau susisiekti su jais pati, tačiau jokios reakcijos iš tėvo nesulaukiau, o mama pareiškė, kad tai mano vaikas dėl visko kaltas. Tačiau į klausimą, kodėl jie patys nesikreipė dėl mano vaiko elgesio, nieko atsakyti nesugebėjo.

Tokie tėvai nepatogūs

Mano vaikas jau bijo eiti į mokyklą. Nes ten nėra normali situacija. Ketiname keisti švietimo įstaigą, o aš pati ketinu kreiptis į teismą dėl tokių dalykų. Taip būti negali, todėl parašiau skundą pasinaudojusi vaikų pagalbos linija. Sulaukusi išvadų ketinu rašyti skundą į Švietimo ministeriją.

Apie smurto atvejį prieš mano vaiką mokytojams pranešdavo ir patys vaikai. Tačiau tada mokykla tokius mokinius vadina skundikais. O apie mokyklos problemas kalbantys tėvai darosi nepatogūs. Jų pagalbos prašymas čia traktuojamas kaip spaudimas ir galiausiai patys esame užsipuolami. 

Tačiau manau, kad jei tėvai skundžiasi problemomis, mokytoja ir direktorė privalo reaguoti į iškeltas problemas. Bent jau atrašyti - to atvejo mes nenagrinėsime, ar panašiai. Nesuprantu tokio požiūrio mokyklos, kuri dalyvauja programoje prieš patyčias. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.