Kirpykloje emigrantę ištiko šokas – tokių sumų Šiauliuose nesapnavo

Esu emigrantė, į gimtuosius Šiaulius grįžtu kartą ar du per metus. Naudodamasi proga, visada apsilankau pas stomatologus, pasitikrinu sveikatą pas gydytojus, o neretai pasilepinu ir grožio procedūromis, apsilankau grožio salone susitvarkyti savo plaukų.

 Išgirdusi provincijos kirpyklų kainas emigrantė pakraupo – sako, kad Londono prabangiame salone tiek nepaliktum.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Išgirdusi provincijos kirpyklų kainas emigrantė pakraupo – sako, kad Londono prabangiame salone tiek nepaliktum.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kamilė

Nov 14, 2018, 1:34 PM

Seniau, kai valiuta buvo litai, plaukų kirpimas ir dažymas man kainuodavo iki 100 litų. Priklausomai nuo salono. 

Bet kai šįkart užsukau į kirpyklą Šiauliuose ir paklausiau kainų, pamaniau, kad pasigirdo. Už dažymą ombre stiliumi ir kirpimą paprašė 100 eurų! Manęs vos neištiko priepuolis. Tokių sumų savo gimtojoje provincijoje nebūčiau net susapnavusi!

Ar dabar Lietuvos provincijoje tiek plešia už šaknų dažymą? Ar nusidažyti jas kainuoja brangiau nei užsienyje? Anglijoje ilgų plaukų dažymas su kirpimu kainuoja 60 eurų. Londone stilingiausioje kirpykloje už 100 eurų galima apsilankyti. 

Čia kainos pasidarė nenormalios ir nesuprantu, kaip žmonės išgyvena iš lietuviškų atlyginimų?

Žinoma, nenoriu sumenkinti kirpėjų darbo. Priemonės, patalpų išlaikymas taip pat kainuoja. Joms turbūt irgi ne daug lieka nuo tos sumos.

Bet, sutikite, kainos kirpykloje yra tikrai neadekvačios ir neatitinka Lietuvos žmonių pragyvenimo lygio. Bent jau anglus pamačius tokias kainas tikrai ištiktų šokas.

Turinys pirmą kartą publiuotas 2017 metų lapkričio 30 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.