Kirpykloje padailintą kalytę kaunietei teko atiduoti į veterinarų rankas

Šiuo laišku kreipiausi į veterinarijos kliniką „Edenas“, kurioje yra ir keturkojų kirpykla. Ten kirpau savo Jorkšyrų terjero kalytę. Po grožio procedūros šuneliui prireikė gydymo. 

 Į šunų kirpyklą savo augintinį nuvedusi kaunietė turėjo po to brangiai mokėti už gydymą.<br> Skaitytojos nuotr.
 Į šunų kirpyklą savo augintinį nuvedusi kaunietė turėjo po to brangiai mokėti už gydymą.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata D.

Dec 3, 2017, 11:44 AM

Šiuo metu gyvenu ne Lietuvoje, todėl kreipiuosi į jus paštu. Pereikime prie esmės... Kaip jau minėjau, esu išvykusi, todėl rūpintis savo kalyte Pepe palikau mamai. 

Pepė yra Jorkšyro terjerų veislės kalytė, tad tikrai dažnai lankosi kirpykloje. Iki tol, kol atvežėme  Pepę į „Edeno“ klinikoje esančią šunų kirpyklą, ji buvo sveikas šuniukas. Mano mama užrašė Pepę kirpimui. Labai gaila, kad nežinau kirpėjos vardo ir pavardes, ko nuo šiol tikrai reikalausiu! 

Mano šuniuko oda jautri, tą žinau gerus 3 metus, tad mano mama prieš kirpimą kirpėjai pabrėžė kelis kartus, kad Pepės „užpakaliuko sritį ir aplink“ būtinai reikia kirpti žirklėmis, ne mašinėle! Bet ponia kirpėja turėjo tiek darbo, kad matyt net nesiklausė...

Parsivežus Pepę po kirpyklos namo, ji visada būna išsigandus ir greit bėga į savo guoliuką, bet paprastai po poros valandų išlenda. Tik ne šį kartą. Po kirpyklos ji nėjo į tualetą, neėde ir negėre, o atėjus vakarui net neatėjo miegoti kartu su mama, kaip paprastai! 

Kaip ryte mama prabudo, Pepė tebegulėjo guoliuke. Sunerimusi ji apžiūrėjo kalytę ir pamatė, kad aplink užpakaliuką išberta. Tai reiškia tik viena – skusta kirpimo mašinėle! Ir gyvūniukas kankinasi! 

Mama kreipėsi telefonu į kliniką paklausti, kaip elgtis ir gavo atsakymą, kad taip dažnai būna šitiems šuniukams, jie labai jautrūs. Pasiūlė plauti sudirgusią vietą ramunėlių nuoviru. Ką reiškia „taip būna?“

Kirpėja buvo perspėta, kad taip nebūtų!

Po trijų dienų plovimo ramunėlių nuoviru, bėrimas ėmė mažėti, tačiau šuniukas vis tiek kentė skausmą. Tai matėsi iš jo keisto elgesio lakstant, sėdint. 

Atidžiau bėrimą apžiūrėjusi mama pamatė, kad uodegytė sužalota su kirpimo mašinėle! Aš suprast galiu, kad pasitaiko gyvenime visko ir šuo ne žmogus, galbūt spurdėjo, bet gal buvo galima prisipažinti, kad kirpo mašinėle, sužeidė ir mažų mažiausiai už tai atsiprašyti!
 
Taigi, kai mama pamatė žaizdą uodegytėje, atvežė Pepę į kliniką. Šuniukas buvo apžiūrėtas, jam suleido vaistų ir uždėjo „apykaklę“. Už visa tai paskaičiavo 28 eurus. O už tai, kad šuniuką „suluošino“, veterinarijos klinikos darbuotojas padarė 5 eurų nuolaidą. Ar jums negėda?! Ar jums tai atrodo normalu?! 

Aš labai norėčiau, kad kirpėja pripažintų ir atsiprašytų, grąžintų pinigus ne tik už šuniuko kirpimą, bet ir apmokėtų Pepės gydymo išlaidas – viso 39 eurus. 

Ar jums neatrodo, kad turi būti žmogiškumas?! Kitu atveju galima būtų manyti, kad šuo buvo suluošintas specialiai, kad būtų darbo ką gydyti... Negaliu palikti šito reikalo taip, kaip yra, nes tai mano šuo ir man dėl jo skauda! Noriu, kad visi sužinotų, kas vyksta.

***

Veterinarijos klinikoje „Edenas“ esančios šunų kirpyklos darbuotoja, kirpusi minėtą šunelį, sakė, kad klientei pinigai jau grąžinti.

„Šuneliams dažniausiai sudirgimą apie lytinius organus sukelia kirpimas mašinėle. Moteris mane perspėjo, kad sudirgimas jos keturkojui būna visada, todėl prašė kirpti žirklėmis. Aš taip ir padariau, kaip prašyta. Noriu, kad kiekvienas klientas būtų laimingas.

Su kolegomis veterinarais sprendėme, kodėl galėjo taip nutikti. Šeimininkai neuždėjo „apykaklės“ ir šuniukas, matyt, sudirgusią vietą išsilaižė iki žaizdos. Žinoma, tai tik prielaida“, – komentavo kirpėja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.