Po slapto įrašo darželyje negalėjo patikėti ne tik dėl auklėtojos elgesio

Internetas sprogsta nuo mamos pasakojimo apie darželio auklėtoją, kuri keturias valandas be perstojo verkiantį vaiką „guodė“ tokiomis frazėmis, kaip „Baik čia kratytis, tuoj gausi šiknon“, „O tu paašarok, vaikeli, paašarok“, „Ko dainuoji? Kaip liūlia eisi man... Baik! Kur diržas?“, „Eisi į lovą tu! Baik! Reikia pabart, nes jis čia man nesnargliuos. Isterikas kažkoks tai“, „Vaikai iš tavęs juokiasi“, „Kas tau darosi? Ko tu čia cypi? Eisi į lovą!“, „Atsibodai čia staugt visą dieną. Tuoj mes jį paguldysim!“ ir pan.

Autorę nustebino, kad kai kurie žmonės pasmerkė savo vaiko ginti stojusią mamą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Autorę nustebino, kad kai kurie žmonės pasmerkė savo vaiko ginti stojusią mamą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 4:44 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 11:44 AM

Mamos slapčia padarytame garso įraše girdisi, kaip auklėtoja atšiauriai bendrauja su darželinuku ir užuot nuraminusi jį, grubiai drausmina ir įžeidinėja.

Tačiau buvau šokiruota ne tik dėl tokio nesuprantamo auklėtojos elgesio, bet ir ją palaikančių bei pateisinančių komentatorių. Skaitant kai kurių žmonių mintis net plaukai šiaušėsi.

Gėda skaityt tokius komentarus. Negaliu patikėti, nejau tikrai žmonėms atrodo, kad viskas čia yra normalu?

Ne visi vaikai lengvai adaptuojasi darželiuose. Kai kuriems mažyliams pirmaisiais metais labai sunku be mamos. Suprantu, kad darbas su vaikais nėra lengvas. Su tokiais iššūkiais gali susidoroti ne kiekvienas. O ir atlyginimai ne stebuklas.

Bet kai taip auklėjami vaikai nuo pirmųjų gyvenimo dienų, nenorėkime, kad po to jie užaugę gerbtų vyresnius, nežemintų vieni kitų ir nesityčiotų, neužkabinėtų gatvėje.

Pati turėjau panašią auklėtoją, kuri nepaklusnius vaikus ant žirnių klupdydavo. Arba į spintas uždarydavo. Tačiau tai buvo sovietmetis, išauginęs emociškai traumuotą kartą. Liūdna, kad tai vyksta ir dabar.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.