Įtūžo dėl ministro patarėjos elgesio – išjuokė silpniausius

Esu pasipiktinusi žinia dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjos Gabijos Vitkevičiūtės elgesio, apie kurį parašėte. Protu sunkiai suvokiamas nejautrumas vieno aukščiausio rango pareigūno pačioje jautriausioje ministerijoje.

Gabijos Vitkevičiūtės atvirukų analizė papiktino skaitytoją.<br>T.Bauro nuotr.
Gabijos Vitkevičiūtės atvirukų analizė papiktino skaitytoją.<br>T.Bauro nuotr.
Skaitytoja mano, kad ministras Linas Kukuraitis turėtų įvertinti savo patarėjos elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skaitytoja mano, kad ministras Linas Kukuraitis turėtų įvertinti savo patarėjos elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Goda

Jan 27, 2018, 11:55 AM

Vyriausybės profesionalų sąvoka įgauna naują formą. Teko save versti perskaityti jūsų straipsnį iki galo. 

Garsiausia Lietuvos atvirukų specialistė Gabija Vitkevičiūtė turėtų atsiprašyti visų, kuriuos išjuokė ir apjuodino pajuokiančia kalėdinių sveikinimų analize.

Būtų įdomu paskaityti jos pareigybės aprašymą ir įvertinti, ar pagrįstai ši valdininkė tam skyrė dvi valandas mokesčių mokėtojų apmokamo darbo laiko. Ir jei dar liko nors lašelis savigarbos pačiai – atsiprašyti visų įžeistųjų bei atsistatydinti iš užimamų pareigų.

Kieta širdis. Nuoširdumo ir pastangų nenorinčios matyti akys. Negailestinga kritika tiems, kurie neturi, neįperka, gal net nėra girdėję apie aksominį ar šilko popierių. Ypatinga panieka pademonstruota vaikams bei neįgaliesiems. Nes jų atvirukų daug, jie panašūs, jie neoriginalūs. Kaip tai paaiškinti vaikams ar negalią turintiems, kurie įdeda visą savo išmonę ir gebėjimus piešdami? Tegu jie nėra profesionalūs dailininkai, bet nusipelno bent kuklaus ačiū.

Ministras Linas Kukuraitis privalo įvertinti patarėjos elgesį, jos darbo tikslingumą bei kokybę ir viešai atsiprašyti visos socialinės bendruomenės. 

Savo ruožtu kviesčiau visus susivienyti ir parodyti, kad jeigu nesame ministrai ar Europos parlamento nariai su dideliais finansais, tai nereiškia, kad esame prastesni, menkesni.

Pieškime sveikinimus ir siųskime juos tiesiai į ministeriją! Mūsų daug ir mes galime priminti, kad esame verti pagarbos. Apsiginkime nuo valdininkų žeminimo gražia, taikia iniciatyva, sugėdindami tokius.

***

Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Gabija Vitkevičiūtė komentavo, kad atvirukų analizės tikslas buvo atkreipti dėmesį į protokolo ir estetikos reikalavimus profesinėje srityje. 

„Analizės etika išlaikyta ir niekur neminimi vardai nei pavardės, išskyrus tuos, kuriais galime džiaugtis ir rodyti kaip pavyzdį visais komunikacijos pjūviais.

Šis dokumentas – tai vidinei komunikacijai skirta darbo priemonė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.