Nugirdus mamos pokalbį parke paaiškėjo šiurkštaus berniuko elgesio paslaptis

Jei kas pagalvotų, kad rašo amžinai nepatenkinta pensininkė, tai turiu jus nuraminti. Esu jauna, pozityvi moteris, dviejų vaikų mama. 

 Vaiko žiauraus elgesio priežastis paaiškėjo parke pamačius jo mamą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Vaiko žiauraus elgesio priežastis paaiškėjo parke pamačius jo mamą.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nustebusi

Feb 22, 2018, 8:06 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 10:00 AM

Šiurkštus mamos elgesys

Neseniai man atliko nesudėtingą kojos operaciją ir ją reikia mankštinti. Todėl kasdien minu iki artimiausios parduotuvės ir pėsčiomis pareinu atgal. Pasivaikštau, pakvėpuoju grynu oru, pasimankštinu ir įsikraunu geros nuotaikos. 

Pusiaukelėje iki namų stovi suolelis, ant kurio trumpam prisėdu, kad pailsinčiau maudžiančią koją. 
Tas kartas taip pat buvo ne išimtis. Neskubėdama bridau į namus, sustojau prie „savojo“ suolelio, ant kurio jau sėdėjo jauna iš matymo pažįstama moteris. Akies krašteliu pamačiau, kad ji naršo internete. Pasisveikinom, prisėdau greta. 

Netoliese sniege kapstėsi tos moters vaikas. Berniukas kas kelios minutės pribėgdavo prašydamas jos dėmesio. Mama taip ir nepakėlė galvos nuo telefono. Vieną kartą, antrą, trečią...

Galų gale vaikas zyzdamas pasakė: „Mama, nu, mama, einam, ką parodysiu.“ Patempė jauną moterį už rankovės, ji staiga pratrūko. 

„Nematai, kad aš užimta?“ – drėbė piktai. 

Vaikas prikando lūpą ir nuėjo vėl kapstytis po sniegą. Tik tada, kai paslydęs pargriuvo ir pradėjo ašaroti, mamelė nenoriai išjungė telefoną, pakėlė vaiką, apvalė veidą ir nusivedė kažką jam kalbėdama. 

Skriaudė kitus vaikus

Tik tada prisiminiau, kur esu mačiusi šitą jauną mamą, – ogi darželyje! Prieš kurį laiką mudviejų vaikai ėjo į tą pačią grupę. Prisiminiau ir dar kai ką – prieš metus šitas pats berniukas apstumdė mano trejų metų dukrytę ir įkando jai į ranką. 

Žinau, kad skriaudė ir kitus vaikus. Žinau, kad kai pasakiau auklėtojai apie incidentą su mano dukra ir paprašiau perduoti skriaudiko mamai, toji iškėlė pasaulinio masto skandalą. 

Apkaltino auklėtojas, kad jos nemoka dirbti. Apkaltino kitus grupės vaikus, esą jos vaiką nuolatos provokuoja. Perkėlė sūnų į kitą grupę, pas „geresnę“ auklėtoją, pas „geresnius“ vaikus. Žinau, kad ir anuos jis skriaudžia. 

Regis, dabar žinau, kur tokio berniuko elgesio priežastis. Ši mama įsitikinusi, kad visi jai kažką skolingi. Smagu viešai šokdinti auklėtojas, smagu viešai vaidinti tobulą ir nesuprastą mamą, prieš kurią nusistatęs pasaulis. Smagu kelti vėjus. 

Bet tik tada, kai yra ką apkaltinti, prieš ką suvaidinti. O kai nėra, tada galima lindėti telefone, vaidinti siaubingai užimtą ir ignoruoti savo sūnų. Tada nėra jokio reikalo būti tobula mama.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.