Mykolo Majausko skandalas priminė – lazda turi du galus

Esu moteris, nepriklausau konservatorių partijos fanams. Kaip politikas ir viešas asmuo Mykolas Majauskas man niekada nepatiko, tačiau tai, kas vyksta dabar, yra tiesiog nenormalu.

Mykolas Majauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rimgailė

Mar 7, 2018, 6:08 PM

Poną Majauską apkaltino prieš penketą metų seksualiai priekabiavus prie pilnametės moksleivės. Jei merginos pasakojimas yra tiesa, pabandykime pažvelgti į situaciją be emocijų. 

Virto skandalu

Jaunas apgirtęs vyriškis (pasiturintis, bet ne koks žymus politikos veikėjas) pasikvietė pilnametę panelę į savo namus. Panelė sutiko, nors matė, kad vyras išgėręs. Panelė tikriausiai žinojo, kad anas yra vedęs. Vyrukas užsimanė, ko vyras įprastai nori iš moters ir tai parodė savo veiksmais: apsikabino, pabučiavo į kaklą, pasiūlė pasimylėti. Mergina nepasirašė. Vyriškis suprato – nieko nebus ir paliko merginą ramybėje. 

Jis norėjo, ji nesutiko. Panašu, kad niekas nieko prievarta netempė nei į namus, nei į lovą. Situacija paprasta, banali ir... po penkerių metų staiga išvirsta į seksualinio priekabiavimo skandalą! 

Po penkerių metų mergina prisimena, kas ten įvyko (ar neįvyko) ir nusprendžia viešai pasipasakoti apie savo moralines kančias. 

Viskas apsivertė

O Mykolo Majausko šeimos man nuoširdžiai gaila. Ponaitis visomis keturiomis palaikė „me too“ judėjimą. Politikas teigė – jei moteris sako, kad priekabiavimas vyko, vadinasi vyko. Nesvarbu, kad priekabiauta prieš gerą dešimtmetį. Nėra įrodymų? O kam jų reikia? Moteris visada teisi.
 
Kaip sakoma, lazda turi du galus. Gynė, palaikė ir štai kaip negražiai viskas apsivertė. Anoniminis merginos pasisakymas ir politikas pats turi įrodinėti esąs nekaltas. Karjera žlunga, kenčia žmona, kenčia vaikai ir neaišku kaip šitas šaršalas pasibaigs. 

Todėl visiems perspektyviems politikams turiu pasiūlymą: prieš bandydami lipti į valdžios elitą apsidrauskit. Atlikit viešą išpažintį – kur, su kuo, kiek kartų, kokiomis aplinkybėmis. Būkit ramūs, bloguoju tai nesibaigs. Tauta atlaidi – paaikčios ir balsuos. Tiesą sakant, nelabai yra iš ko rinktis.  

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.