Senolę slaugiusią anūkę įžeidė seselės žodžiai: „Ar medikai gali taip kalbėti?“

Noriu pasidomėti, ar leistina ligoninėje slaugei sakyti tokius žodžius artimiesiems, kurie 24 val., per parą būna prie senos močiutės, skaičiuojančios savo paskutines valandas šiame pasaulyje?

Mirties patale gulėjusią senolę slaugiusią anūkę įžeidė seselės žodžiai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mirties patale gulėjusią senolę slaugiusią anūkę įžeidė seselės žodžiai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mirties patale gulėjusią senolę slaugiusią anūkę įžeidė seselės žodžiai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Mirties patale gulėjusią senolę slaugiusią anūkę įžeidė seselės žodžiai.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Inga

Mar 13, 2018, 7:33 PM

Pasigedo pagarbos

Teko išgirsti man skirtus žodžius: „Ką tu čia vietą užimi, ko čia iš viso būni, jei net pamperso pakeist nesugebi?“

Už ką jos algą gauna? Kokią teisę turi sakyti tokius žodžius? Kaip tokia įstaiga kaip ligoninė, tokią beširdę slaugę dar laiko darbe? Kuri nejaučia pagarbos nei mirštančiam žmogui, nei jo sunkų laikotarpį išgyvenatiems artimiesiems... Kas per antžmogis gali tokioje įstaigoje dirbti, jei ten supratimo, užuojautos ir pagarbos žmogui nulis.

Nors mane matė, kad ir maitinau, vaistus sugirdydavau senutei ir kuo tik galėjau, tuo padėjau, kad tik jai būtų geriau. Sekantį rytą po šio incidento mano močiutė mirė... Rašiau skundą vyr., daktarui, kuris vadovauja ligoninei, bet atsako nesulaukiau, nors ir raštinė užregistravo mano informaciją...

Visada buvo šalia

O jau kai močiutės neliko, tai jau didžiausia užuojauta, jau raminamuosius man siūlo ir didžiausias dėmesys prasidėjo... Daktaras buvo supratingas, nuoširdus, nieko blogo apie visus kitus darbuotojus pasakyt negaliu, bet jau slaugutė tai užgriebė už jautrios vietos, pasiutau. 

Močiutė turi dar 3 vaikus, tie vos po valandą kitą praleido prie savo mamos, o aš, būdama anūkė, visąlaik šalia, vos 15–20 minučių išeidavau tik namo pasikūrenti, kad šilta viduj būtų ir šuniuką į kiemą išleisti bei jam maisto įdėti. 

Abejoja kompetencija

Beje, kodėl slaugutė tą rytą, kai senutė išėjo anapilin, ją čielais šaukštais manų koše užmaitino, nors žinojo, jog senutė net arbatinio šaukštelio vandens per 5 min., nenuryja. Savo akims tai mačiau, kaip sriubinius šaukštus davė, skubino, kad tik greičiau nurytų, šiaip ne taip tris šaukštus nurijo, vos išėjo slaugutė – užgurguliavo viskas gerklėje ir mirė... 

Čia tyčia jai taip padarė, kad žmogus jau garbingo amžiaus, negali stovėti, negali nieko pats daryti, tai specialiai padarė, kad nereiktų rūpintis. Juk žinojo, kad ji turėjo širdelės nepakankamumą ir skysčiai ant plaučių kaupėsi, ir vos sulaukusi 92 metų sekantį rytą išėjo iš šio pasaulio?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.