Vaikystės Velykas prisimenantis vyras šios šventės dabar neatpažįsta

Šiais metais mes turėsime labai įdomų sutapimą – per melagių dieną švęsime Velykas. Juokingas sutapimas. Iš anksto jau sveikinu su šventėmis. 

Velykos, autoriaus nuomone, jau seniai tapo komerciniu projektu, o ne šeimos švente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Velykos, autoriaus nuomone, jau seniai tapo komerciniu projektu, o ne šeimos švente.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2018, 6:41 PM

Velykos yra nuostabi pavasario šventė, kuri žymi mūsų gamtos atgimimą. Tai yra religinė šventė, kuri, deja, po truputį tampa komercine, marketingine švente. Vos pasibaigus Valentino dienai parduotuvių lentynose išrikiuojama velykinė atributika. 

Visiška psichozė apima likus kelioms dienoms, kai visi pradeda iš parduotuvių šluoti maistą ir gėrimus. Dabar Velykos žmonėms tapo tik proga pailsėti nuo darbo – kelios laisvos dienos, per kurias pageri, paėdi ir viskas. Tradicijų jokių nebeliko ir tos šventinės atmosferos. Žmonių požiūris į gražiausią pavasario šventę pasikeitė – ji tapo eiliniu komerciniu projektu.
 
O kadaise tai buvo šeimos šventė. Šventė, kai į vieną krūvą susirenka visa šeima ir pasitinka pavasarį. Šventė, kai galima pabėgti nuo visų gyvenimo rūpesčių ir tiesiog pabūti drauge. 

Nors jau esu subrendęs vyras, vis dar prisimenu tas gražias šeimos šventes, kai su jau šviesaus atminimo broliu ir tėvais susėsdavome prie stalo ir valgydavome tradicinius patiekalus. Pamenu ir pilną mūsų miestelio bažnyčią. Tikrai linksma būdavo, kai mama ryte dar miegančiam „sušerdavo“ su verba. 

Per visas tas šventes pamirškime visas parduotuves, alkoholį ir besaikį ėdimą, atsiduokime bendravimui, kurio mums taip dažnai pritrūksta. Patikėkite, ateis laikas, kai jūs to pasigesite. O šalia nebebus brangių žmonių. Ramių ir gražių jums švenčių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.