K. Middleton pamėgtą dietą išbandžiusi moteris tokios organizmo reakcijos nesitikėjo

Artėjo vasara, drabužiai per pernykščių suknelių siūles braškėjo, naujų pirkti nesinorėjo. Su drauge gerdamos kavą paverkėme ir nusprendėme, kad ašaros nieko nepakeis, reikia veikti. Pasiryžome iki vasaros numesti bent jau 5 kilogramus ir įtilpti į savo pamėgtas senas sukneles. 

Kate Middleton pamėgtą dietą išbandžiusi moteris spjaudėsi dar ilgai.<br> „Reuters“ ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kate Middleton pamėgtą dietą išbandžiusi moteris spjaudėsi dar ilgai.<br> „Reuters“ ir „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justė

2018-04-14 11:36, atnaujinta 2018-06-15 10:48

Garsenybės dieta

Kaimynė rekomendavo Dukano dietą, kurios laikantis tų penkių kilų galima per savaitę atsikratyti! Negirdėjusioms apie tokią dietą tik pasakysiu, kad jos esmė yra maistas, kuriame daug baltymų ir mažai angliavandenių. 

Įdomiausia, kad laikantis šios dietos valgyti galima kiek tik nori. O dar kai pagūglinom, kad to prancūzų dietologo Pierre'o Dukano dietos laikėsi ir Kembridžo hercogienė Catherine Middleton prieš vestuves, tai iškart visomis keturiomis nubalsavome „už“!

Samba visai neskausmingai, tad nuo pirmadienio pradėjome. Pirmos dienos laikantis dietos visai nebuvo sudėtingos. Kur jau bus – pusryčiams trys kiaušiniai su lašiša, pietums vištienos kepsnys, vakarienei vėl lašiša!

Džiaugėmės su drauge, kokią gerą mintį mums čia pametėjo! Norint numesti 5 kilogramus tokio mitybos plano reikia laikytis tris dienas. Norint numesti 10 – iki šešių dienų. Nereikia nė sakyti, kurį variantą su drauge pasirinkome. Ėmėm maksimalų kūdinimosi planą – sulieknėti 10 kilogramų. 

Svoris tirpo greit

Aišku, dešimt dienų valgyti vieną ir tą patį šiek tiek pabodo. O į pabaigą netgi jau ir pasišlykštėjimą kėlė tie kiaušiniai su vištienos krūtinėle. Bet svoris iš tiesų tirpo ir svarstyklės skaičiai keitėsi akyse. Mano 92 kilogramai pamažu susitraukė iki 82. Buvome kaip ant sparnų.

Turėjome jau eiti prie kito dietos etapo, kurio metu turėjome apie tris mėnesius maitintis pagal sudarytą svorio palaikymo mitybos planą. Tačiau kur tau. Kuo toliau sėkmingai kūdau ir dariausi panaši į save, kokia buvau prieš vestuves ir vaikus, tuo dar daugiau norėjau sulieknėti. Todėl užuot baltyminius produktus valgiusi tik kartą per savaitę, aš juos ir toliau valgiau be sustojimo. 

Svoris ir toliau tirpo, aš krykštavau kaip vaikas, nes visi senieji drabužiai man buvo per dideli, reikėjo kardinaliai keisti garderobą. Atėjo diena, kai svoris sumažėjo net 20 kilogramų! Svėriau 70 kilogramų, kaip 12 klasėje! 

Išbėrė spuogais

Tačiau laikydamasi tokios pagal save gerokai pareguliuotos dietos ir skaičiuodama tirpstančius kilogramus net nepastebėjau, kaip mano liesėjantį kūną išmėtė spuogais...

Mano organizmas tikriausiai pradėjo netoleruoti baltymų, arba tiesiog tokiu primityviu būdu pašalino jų perteklių. O gal tai buivo alergija nuo baltymų. Spuogai nusėjo mano kojas, pilvą, rankas, kaklą, nugarą. Buvo baisu žiūrėti, kas pasidarė su mano kūnu. Taip, atrodžiau lieknesnė, bet atėjus vasarai teko sėlpti kūną po ilgomis rankovėmis ir kelnėmis, kaklą rišti skarelėmis. 

Buvo siaubinga. Spjaudžiausi ilgai... Savo stebuklingą dietą nutraukiau tą pačią akimirką, kai tik supratau, kodėl tokia mano kūno reakcijos priežastis. 

Sugrįžus prie įprastos mitybos po kelių savaičių, gal mėnesio, spuogai išnyko. Kaip ir jausmas, kad laikiausi dietos. Svoris pamažu vėl sugrįžo. Bet dėl to kažkodėl visai neliūdėjau. Tik džiaugiausi, kad galiu vėl vaikščioti su trumpomis rankovėmis. Kad ir XL dydžio suknele.

Parašiau šią istoriją norėdama perspėti moteris būti atsargioms besigražinant prieš vasarą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?