Mama pasidalino paslaptimi, kas prieš miegą nuramindavo vaikus

Kiekvienas tėvas turi triukų, kurių griebiasi norėdami prieš miegą nuraminti savo atžalas. Skaitytoja Violeta pasidalino savo patirtimi, kaip ji lengvai ir neskausingai užmigdydavo savo vaikus. 

 Mama pasidalino pasakojimu, kaip prieš miegą nuramindavo vaikus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Mama pasidalino pasakojimu, kaip prieš miegą nuramindavo vaikus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Violeta

Apr 16, 2018, 10:46 AM, atnaujinta Apr 16, 2018, 10:51 AM

„Aš savo vaikams skaičiau pasakų knygeles bei pasakojau įvairius nuotykius iš savo vaikystės. Taip pat kūriau ir išgalvotas istorijas. Gal ir ne viską jie atsimena, nes kartais besiklausydami užmigdavo. O kartais jie tarpusavyje kalbėdavo visokiausius jiems svarbius dalykus.

Istorija apie merginą

Viena istorija buvo apie merginą Viemą. Viema dažnai eidavo į šokius ir laukė, kad užsimegztų pažintis, draugystė. 

Kartą ji sulaukė jauno vyruko skambučio. Pažintis neperaugo į rimtą draugystę, bet bėgant laikui Viemai įspūdžių pasitaikė vis daugiau. Aplankė ir gražūs jausmai. Kartais buvo net sunkoka atsirinkti, kuris jausmas gilesnis, kuris žmogus brangesnis. Tačiau laikas viską sudėliodavo kaip reikia. 

Istorija apie katinus

Vėliau Viema sugalvojo pasakojimą apie margą katinėlį. Šis visur ėjo vienas ir visą savo laisvalaikį skyrė žuvavimui. Katinas ateidavo prie upės, pasiimdavo savo meškerę ir gaudydavo žuveles. Žuvelės gerai kibo, todėl katinas visą laiką buvo pats sočiausias katinas visoje kaimo teritorijoje. 

Pasisotinęs žvejas mėgo nusnausti ant samanėlių. Samanos kvepėjo vandens kvapu. Tas kvapas taip patiko žvejui, kad jis bematant užmigdavo.

Vieną dieną prie upės atklydo balta katytė. Ji greit suprato, kad gaus žuvies. Katytė suprato, kad tai pats puikiausias katinas ir tarp jų prasidėjo draugystė, prasidėjo meilė. Vėliau katytė atsivedė kačiukų ir juos sėkmingai užaugino“, – savo istorija dalinosi mama.

Motinos dienos proga skelbiame konkursą, kurio prizas – trys VAGOS knygos „Nevaldomų vaikų nebūna: kai vaikas – it tiksinti bomba“. 

„Bendraukime“ skaitytojus kviečiame dalintis savo patirtimi ir istorijomis, kaip jūs auklėjate savo vaikus, koks buvo jūsų išbandytas labiausiai pasiteisinęs auklėjimo metodas. Kokios gudrybės padėjo surasti bendrą kalbą su atžala, kokie netikėti auklėjimo būdai buvo naudingiausi arba atvirkščiai – visai nepasiteisinę? 

Istorijų lauksime adresu bendraukime@lrytas.lt. Laimėtojus paskelbsime gegužės 4 d.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?