Ne santuokoje su vyru gyvenusi moteris pažeminimo sulaukė ne tik bažnyčioje

Šie pamąstymai kilo perskaičius straipsnį apie merginą, kuriai kunigas bažnyčioje nedavė išrišimo, nes ji su vaikinu gyveno nesusituokusi.

Nesantuokoje su vyru gyvenusi moteris pažeminimo susilaukė ne tik bažnyčioje.<br> M. Patašiaus ir „123rf“ asociatyvios nuotraukos.
Nesantuokoje su vyru gyvenusi moteris pažeminimo susilaukė ne tik bažnyčioje.<br> M. Patašiaus ir „123rf“ asociatyvios nuotraukos.
Daugiau nuotraukų (1)

Viltė

Apr 19, 2018, 9:42 PM

Tiesą sakant, komentaruose prisiskaičiau tokių dalykų, kokių gyvenime nesu girdėjusi. 

Keista, kad tiek daug žmonių ir, ko gero, ne vien pagyvenusių, rašė, kad taip uoliai tiki. Peikė merginą, ją užgauliojo, neva ji nežinanti, kokią baisią nuodėmę daro, jei yra tikinti.

Kaliniai net už žmogžudystes gauna išrišimą sukalbėję keliasdešimt poterių, o čia mergina buvo  pažeminta dėl to, kad gyvena nesusituokusi bažnyčioje.

Pasirodo, yra baisi nuodėmė naudoti kontracepcijos priemones. Žmonės, kas jums darosi, kokia čia nuodėmė, jei žmonės elgiasi atsakingai? Ar ne tie patys rėkia prieš abortus? Tam, kad abortų išvengtų, žmonės ir naudojasi kontracepcija.

Mes gyvename jau 21 a., ar ne laikas būtų liberalėti? Paimti pavyzdį iš kitų katalikiškų tautų, kur jau nėra jokių išpažinčių. Tie patys kunigai jau ne tokie patys, yra jaunų, šiuolaikiškų. Bet dažniausiai kaimuose dar jie vis gyvena viduramžių laikais.

Kodėl tie patys kunigai tuokia jaunavedžius, kurie jau net turi savo vaikų, tai ką, čia mažesnėje „nuodėmėje“ jie gyveno? Ar tie vaikai iš nekalto prasidėjimo atsirado? Kam tie dvigubi standartai?

Linkiu nebūti tokiais veidmainiais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.